Online training

Duurzame groei met de MOOC 'Duurzaam Vooruit'

Innovatie | Innoveren

Duurzaamheid is een thema waar we als samenleving niet meer omheen kunnen. Vandaag de dag ervaren steeds meer ondernemers dat ze met duurzaamheid hun positie in de markt kunnen versterken. Het levert ze veel op. Niet alleen goodwill van klanten, maar ook het gevoel zelf iets bij te dragen aan een duurzamere wereld. En niet te vergeten: business! Voor alle MKB-ondernemers, die met duurzaamheid een (volgende) stap willen zetten, organiseert de Kamer van Koophandel de MOOC (Massive Open Online Course) 'Duurzaam Vooruit'. Deelname is gratis.

De MOOC 'Duurzaam Vooruit' is een mix van een online cursus en een sociaal mediaplatform. Vanuit een logische opbouw doorlopen de deelnemers in 4 weken 4 blokken. Deze blokken bevatten een grote variatie aan items die het onderwerp vanuit verschillende kanten belichten. Van korte filmpjes tot boeiende artikelen en nuttige links. Aan het eind van ieder blok staat er een opdracht voor de deelnemers klaar om de vers verworven inzichten in de praktijk te kunnen brengen in het eigen bedrijf.

Inspirerende voorbeelden van topondernemers
Niets is meer inspirerend dan de praktijkverhalen van collega-ondernemers. Topondernemers zoals Quirijn Bolle (Marqt), Bart van Olphen (Fish Tales), Peter de Rooy (De Rooy Transport) en Meiny Prins (Priva) hebben met hun bedrijven eerder grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zij vertellen open en eerlijk over hun route op weg naar duurzaamheid. Hun openheid over ambities, kansen en valkuilen is van onschatbare waarde. En met hun tips en adviezen kunnen de deelnemers direct aan de slag.

Boeiende en leerzame achtergrondverhalen door toonaangevende experts
Toonaangevende experts nemen de deelnemers mee in de wereld van duurzaamheid. Zo laat Aglaia Fischer van Circle Economy bijvoorbeeld zien welke duurzame businessmodellen succesvol zijn. En futuroloog Wim de Ridder geeft een boeiend inkijkje in de toekomst van duurzaamheid. Waar gaat het naar toe en welke kansen biedt dit? Deze experts nemen de deelnemers als het ware aan de hand en vertalen de jongste inzichten en duurzaamheidsmodellen naar praktisch toepasbare adviezen om zelf met duurzaamheid aan de slag te kunnen gaan in het eigen bedrijf.   

In 4 overzichtelijke stappen op weg naar duurzaamheid in het eigen bedrijf
De MOOC 'Duurzaam Vooruit' helpt de deelnemers in 4 blokken om hun eigen bedrijf te verduurzamen:

  • Blok 1: Ontdek waar uw duurzame kansen liggen;
  • Blok 2: Stel prioriteiten en focus. Dit blok geeft de deelnemer inzicht welke thema's er voor hun bedrijf toe doen en waar voor hen de prioriteiten liggen;
  • Blok 3: Maak het haalbaar. De deelnemers krijgen handvatten om hun bedrijf te verduurzamen, zowel in technisch als economisch opzicht, maar ook vanuit het perspectief van samenwerking;
  • Blok 4: Veranker duurzaamheid in uw bedrijf. Tot slot leren de deelnemende ondernemers hoe zij duurzaamheid structureel kunnen verankeren in hun bedrijf. Medewerkers meekrijgen, slimme marketing en goede monitoring zijn hierbij sleutelbegrippen.

Samen ideeën aanscherpen
Het ontbreekt ondernemers vaak aan tijd of het juiste netwerk om eens lekker te sparren. Dat is jammer, want samen bereik je meer dan alleen. Ook in dit opzicht is deelname aan MOOC 'Duurzaam vooruit' voor ondernemers een verrijking. Deelnemers kunnen namelijk eenvoudig chatten met andere deelnemende ondernemers, zowel een-op-een als in een groter verband. Dankzij de sterk wisselende achtergronden van de deelnemers krijgen alle deelnemende ondernemers waardevolle input en doen zij nieuwe inzichten op, die hen helpen om de eigen ideeën goed aan te scherpen. Mogelijk is deelname aan de MOOC 'Duurzaam vooruit' zelfs een opmaat om samen een duurzame stap vooruit te zetten.

Gratis aanmelden
Deelnemen aan MOOC 'Duurzaam vooruit' is gratis. Meer informatie vindt u op www.kvk.nl/duurzaamvooruit Meld u vandaag nog aan en verzeker uzelf van een plek bij de eerste 3000 deelnemers. U weet dan zeker dat u er vanaf 15 mei bij bent om uw bedrijf duurzaam vooruit te brengen.