nlgroeit - expertsessies internationaal

Expertsessies internationalisering

Is internationalisering een van jouw goeitopics? Kom dan in de maand mei naar een van de drie expertsessies rond dit thema. Speciaal voor groeiondernemers (omzet > 1 miljoen euro en minimaal 5 medewerkers) heeft nlgroeit een programma opgezet met experts uit ons netwerk op het gebied van internationalisering.

De drie sessies

  • Zorg voor een goede voorbereiding: Als Nederlandse ondernemer die wil groeien denk je al gauw aan internationaliseren, maar waar start je? Hoe bereid je je voor en voorkom je fouten die al door anderen gemaakt zijn? Herken jij je in deze vragen? Kom dan naar de expertsessie 'Internationaal groeien, ben je er klaar voor?'.
  • Beter begrip van andere zakelijke culturen: Wil jij alles weten over het omgaan met een andere zakelijke cultuur in het buitenland? Kom dan naar de expertsessie 'Internationaal zakendoen is mensenwerk'.
  • Kies de juiste markt: Welke markt is potentieel interessant voor jouw bedrijf? En wat komt er kijken bij internationale groei? Zijn dit de vragen die voor jou spelen? Kom dan naar de expertsessie 'Wat komt er kijken bij internationale groei?'.

Hieronder volgt een korte toelichting op de inhoud van de expertsessie.

Zorg voor een goede voorbereiding

Als Nederlandse ondernemer die wil groeien denk je al gauw aan internationaliseren, maar waar start je? Hoe bereid je je voor en voorkom je fouten die al door anderen gemaakt zijn? Herken jij je in deze vragen? Kom dan naar de expertsessie 'Internationaal groeien, ben je er klaar voor?'.

Datum: Donderdag 23 mei van 15.30 – 18.00 uur (optioneel: tot 20.00 uur Venture Café)
Experts: Duke Urbanik, entrepreneur-in-residence bij YES!Delft en Edo de Ronde, business manager Azië bij Rotterdam Partners
Locatie: CIC Rotterdam, Stationsplein 45.

Deze expertsessie wordt gegeven door Duke Urbanik, oprichter van ScaleUpDelta en ‘entrepreneur-in-residence’ bij YES!Delft. Sinds de verkoop van zijn eigen internationale onderneming heeft Duke meer dan 1.000 ondernemers met groeiplannen op de één of andere wijze uitgedaagd om ‘outside the box’ te denken. Hij laat je zo zelf tot inzichten en de beste nieuwe ideeën komen.
Edo de Ronde, business manager Azië bij Rotterdam Partners helpt ondernemers internationaal te groeien via het internationale netwerk van de stad en de haven van Rotterdam. Hij deelt zijn ervaring hoe deelname aan een specifieke innovatiemissie of een internationale beurs kan bijdragen aan het betreden van nieuwe internationale markten.

Meld je aan

Beter begrip van andere zakelijke culturen

Wil jij alles weten over het omgaan met een andere zakelijke cultuur in het buitenland? Kom dan de expertsessie 'Internationaal zakendoen is mensenwerk'.

Datum: maandag 13 mei van 15.00-17.00 (inschrijven niet meer mogelijk)
Expert: Rob van Nes -  International Business Development Academy
Locatie: KvK Amsterdam

Strategisch en financieel kan het allemaal prima kloppen, de uitvoering kent vele zakelijk culturele hobbels. In zijn Masterclass International Business Culture & Ethics gebruikt Rob van Nes het cultuurmodel van Lewis als theoretisch kader en vele eigen cases als onderbouwing. Het doel van de bijeenkomst is niet om zelf te veranderen, het doel is beter begrip te hebben van andere zakelijke culturen om zo de buitenlandse handelspartner verbaal en non-verbaal beter te begrijpen en signalen op te vangen.

Kies de juiste markt

Welke markt is potentieel interessant voor jouw bedrijf? En wat komt er kijken bij internationale groei? Zijn dit de vragen die voor jou spelen? Kom dan naar de expertsessie 'Wat komt er kijken bij internationale groei?'.

Datum: Woensdag 15 mei van 15.00 – 17.00 (Inschrijven niet meer mogelijk)
Expert: Isabel Brouwer -  directeur van DutchBasecamp
Locatie: KvK Amsterdam

Tijdens deze "internationalisation crash course" leer je over veelgemaakte fouten, mogelijke strategieën, nuttige tools bij het kiezen van de juiste markt & het bouwen van je internationale strategie. De expertsessie wordt gegeven door Isabel Brouwer, directeur van DutchBasecamp. Zij sprak in de afgelopen jaren honderden founders en CEO's over hun successen en uitdagingen in het internationaal schalen.