nlgroeit - podcast MKB Brandstof

Openhartige verhalen van inspirerende ondernemers

Kees de Jong maakte in samenwerking met MKB Brandstof een serie podcasts met inspirerende ondernemers. In openhartige gesprekken vertellen deze ondernemers over de groei van hun bedrijf. Hoe gingen zij om met tegenslag? Waar liepen zij tegenaan? Hoe leerden zij los te laten? Laat je inspireren door deze ondernemerslessen.

"Ik richtte een MT op maar viel in een gat"

Mentor Suzanne Jacobs van Zien in de klas vertelt open en eerlijk over hoe ze na het verlies van haar tweelingzus zonder angst ging bouwen aan haar bedrijf. Als ondernemer heb je vaak verschillende rollen in de verschillende fasen van de groei van je bedrijf. Suzanne richtte in 2013 een MT op en is nog steeds blij met die stap. Ze kon zich vanaf dat moment bezig houden met de scaling up van het bedrijf.

Suzanne praat met Kees de Jong over je overbodig voelen in je bedrijf. Hoe je door het overlijden van een dierbare opeens alle angsten van je afgooit. En waarom testosteron nodig is om nog sneller te kunnen groeien.

Afkijken is beter dan zelf het wiel uitvinden

Mentor Theo Hendriks vertelt over de keerzijde van zijn succes. Binnen tien jaar heeft hij een bedrijf met duizend man personeel opgezet. Hij ontdekte een nieuwe Nederlandse markt voor sport- en fitnessconcepten, in Amerika en Engeland. Hij wilde de grootste van Europa worden, tot hij zich realiseerde dan alleen nog maar met cijfers bezig te zijn. Hij stelde zijn doel bij naar de beste van Europa worden.