nlgroeit - groeifasen

De vijf groeifasen

Tijdens de groei van je bedrijf vindt er een aantal fases plaats. Iedere fase gaat gepaard met aanpassingen in structuur, cultuur en winstgevendheid. Dat zorgt voor crises: er ontstaat wrijving, de afstemming loopt niet lekker meer en er komen scheurtjes in de vertrouwde wanden van de cultuur. Er sluipen foutjes in het proces en soms zijn er boze klanten. Het tij lijkt te keren, de winst neemt af, de groei stagneert of daalt. Je werkt keihard maar je hebt het idee dat je het niet meer weet en overziet. Dit zijn verschijnselen die iedere groeiondernemer meemaakt. Leuk of niet: vaak ben je zelf de sleutel om uit de crisis te raken en een volgende fase te bereiken.

nlgroeit - de vijf groeifasen

 

Pioniersfase (<8 medewerkers)
In deze pioniersfase is de ondernemer meewerkend voorman. Er is weinig geformaliseerd: het bedrijf bruist van creativiteit en energie. Het team is vooral bezig met strategie en positionering. Doel is marktvalidatie.

Organisatiefase (8-25 medewerkers)
De organisatiefase is aangebroken. Er moet nu echt een organisatie worden opgebouwd. Vaak nog als neventaak van de ondernemer, die het enorm druk heeft met verschillende aandachtspunten. De ondernemer moet steeds meer managementprocessen opstarten en zaken vastleggen.

Managementfase (25-50 medewerkers)
In de managementfase worden managers aangenomen. Als eerste vaak op financieel en IT-gebied. Maar ook op marketing en HR. Wat de ondernemer eerst zelf deed, is nu een fulltime functie. Een lastige fase: meer drukte, toenemende kosten, hogere complexiteit en marges die onder druk staan.

Delegeerfase (50-150 medewerkers)
Bij 50 man personeel is het managementteam vaak compleet. Het bedrijf belandt nu in de delegeerfase en krijgt daarmee de volgende uitdaging: de ondernemer moet de meeste beslissingen aan zijn team overlaten. Meer dan ooit moet de ondernemer gaan leiden, in plaats van managen.

Standaardisatiefase (>150 medewerkers)
De standaardisatiefase is de optimale fase voor groei. Om die groei aan te kunnen, moet het bedrijf nu gaan standaardiseren. De uitdaging in deze fase: schaalbaarheid en standaardisatie, zonder bureaucratisch te worden. De ondernemer werkt vooral aan de toekomst van de organisatie.

Van bottleneck naar leider

Aan het eind van een groeifase ben je als ondernemer vaak zelf de bottleneck. In de pioniersfase draait alles om jou als de ondernemer en is er weinig geformaliseerd. Om in de volgende fases te komen moet je als ondernemer steeds meer gaan delegeren en taken aan anderen gaan overlaten. Jouw rol ontwikkelt zich van ondernemer naar meewerkend voorman naar manager tot leider. Als leider heb je weer volop ruimte om te experimenteren en nieuwe groeipaden te ontwikkelen. Iedere fase vraagt om andere kwaliteiten van jou als ondernemer. Het groeiproces van je bedrijf is een persoonlijk ontwikkelproces.

nlgroeit - mentorschap

Past je leiderschapsstijl nog bij de groeifase van je bedrijf?

Leiderschap is een rol die je kunt leren. Zoek een sparringpartner, een programma, een netwerk, een coach. Zorg dat je kan reflecteren op je eigen rol, anders naar jezelf gaat kijken, opties onderzoekt om je gedrag aan te passen. Maak lastige issues bespreekbaar. Ook de mentoren van nlgroeit kunnen hierbij helpen.

nlgroeit - foto roller coaster Mark Asthoff

Van start-up tot flowfase

Pieter van Osch van ScaleUp Company en groeiondernemer Martin Schuurman van Tom  over groei en groeifasen. Er zijn vijf groeifasen. "De meest bekende is de startup van 1 tot 10 medewerkers. Daarna volgen de rollercoaster-fase, de puberfase, de scale up fase en de flow fase. Het aantal medewerkers is bepalend voor de overgang naar een fase. De complexiteit van de organisatie neemt dan toe," aldus Pieter.