Online expertsessie: Maak gebruik van nieuwe wetgeving en voorkom misschien een faillissement | 23-03-2021

Heb jij in deze tijd ook zorgen over de toekomst van jouw bedrijf? Maken alle maatregelen rondom corona het jou lastig om oplossingen te vinden voor financiële uitdagingen op het gebied van personeelskosten, het betalen van de huur of de cashflow van je onderneming? Je bent niet de enige!

  • Datum 23 maart 2021
  • Tijd 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie Online
  • Prijs GRATIS
Inschrijven

Expertsessie: Maak gebruik van nieuwe wetgeving en voorkom misschien een faillissement

Een faillissement is niet altijd nodig
Te weinig ondernemers zijn ervan op de hoogte dat een faillissement niet altijd de enige oplossing is. Door nieuwe wetgeving zoals de WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord) kan een faillissement in sommige gevallen voorkomen worden.

Ervaringsdeskundige Jurjen Hesseling van Jurlights vertelt
Ondernemer Jurjen Hesseling heeft als eerste in Nederland deze wet succesvol toegepast om zijn bedrijf Jurlights te redden. In deze interactieve sessie vertelt hij zijn verhaal. En vragen stellen kan natuurlijk ook.

Maak direct gebruik van hulp en expertise
Ralph van Dam (ondernemer, mentor bij nlgroeit en ervaringsdeskundige) beantwoordt vragen en vertelt over de mogelijkheden. En mr. Nienke Ligthart (jurist bij het juristenteam voor ondernemers bij de Stichting Achmea Rechtsbijstand) neemt je mee in de wereld van deze nieuwe wet WHOA.

Meer over de experts
Ralph van Dam
Ralph is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups. In zijn huidige rol als business partner Ondernemerschap inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties. Daarnaast is hij mentor bij nlgroeit én auteur van het ondernemersboek ‘Langs de afgrond’.
Ralph heeft als ondernemer zelf te maken gehad met een faillissement. En begrijpt welke impact een periode van zwaar weer, uitdagingen en twijfels op je persoonlijk en zakelijk leven heeft. Connect alvast met Ralph op LinkedIn


Nienke Ligthart (mr.)
Nienke is gespecialiseerd in het civiel- en arbeidsrecht en is lid van het juristenteam voor ondernemers bij de Stichting Achmea Rechtsbijstand. Vanuit die rol adviseert en ondersteunt zij ondernemers dagelijks met hun (juridische) uitdagingen. Recent schreef ze op basis van de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) een concreet stappenplan om een faillissement te voorkomen.