26 juni 2020

De top 250 groeibedrijven 2020: MotorKledingCenter van Mark Bos

Tijdens ons jaarevent op 4 maart, heeft matchmaker Angéle, ondernemer Mark Bos geïnterviewd over zijn mooie plek in de Top 250 groeibedrijven. Een plek om trots op te zijn. Vlak na dit event stond de wereld op zijn kop door het coronavirus en alle maatregelen die hiervoor genomen zijn. Benieuwd hoe het nu met Mark en zijn bedrijf Motorkledingcenter gaat? Lees dan verder.

De top 250 groeibedrijven 2020: MotorKledingCenter van Mark Bos

Het gaat goed met Mark, hij is inmiddels gewend aan de situatie die steeds normaler gaat voelen. 

Motorkledingcenter verkoopt motorkleding, alles wat je als motorrijder kunt aantrekken en kunt opzetten. Dit doen zij online en in acht fysieke winkels. 

Er is voor het bedrijf veel verandert sinds 4 maart, in de eerste weken hebben de winkels veel omzet verloren. De grootste klap voor het bedrijf was de sluiting van de winkel in Zemst, België. Gelukkig bleek al snel dat motorrijden een hobby is die je prima kunt beoefenen tijdens de coronatijd. Het is een moment van vrijheid en ontspanning.  Toen ook de rijlessen en de examens weer van start gingen, werd het drukker in de winkels en ging de omzet weer omhoog.

Er is een nieuwe winkel geopend in Assen en er is een deel van het bedrijf verkocht waardoor er een nieuw perspectief ontstond voor internationale groei. Uiteraard is er een beleid uitgerold om aan de RIMV richtlijnen te voldoen zoals een maximaal aantal klanten in de winkels en het sluiten van de koffiecorners.

Marks tip voor anderen ondernemers die het op dit moment zwaar hebben;

“Blijf consistent in wat je goed doet maar blijf jezelf ook uitdagen om nieuwe dingen te doen en te bedenken. “

De top 250 groeibedrijven 2020: MotorKledingCenter van Mark Bos
De top 250 groeibedrijven 2020: Motorkledingcenter van Mark Bos