07 mei 2021
  • Leiderschap

Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien - Bjorn Stolte

Bjorn Stolte is Managing Director bij zijn bedrijf IN10. IN10 is een design en innovation agency met 60 man personeel in dienst en een omzet van 5,5 miljoen per jaar. Kees de Jong gaat in gesprek met deze topondernemer om op het antwoord te komen achter dé groeivroeg; “Met mijn bedrijf innoveren, hoe pak ik dit aan?”

Innoveren doe je niet op een vrijdag 

 “Innoveren kun je leren. Volgens Bjorn kun je innoveren er niet even bij doen op de vrijdag. Om dit goed te doen heb je een dedicated team nodig. Ook zijn ideeën pas ideeën als ze echt vorm beginnen te krijgen. Innoveren is een proces waar het net zo vaak goed als mis kan gaan.  

 

“Blijf groot dromen als ondernemer.” 

 

Toe aan verandering? 

 Je kan eigenlijk alles veranderen. Het is daarom noodzakelijk om te kijken op welke manier je kan veranderen. Bij organisaties die langer bestaan, zijn de processen meer ingesleten. Hierdoor is het moeilijker om deze processen om te gooienHoe weet je dat je nog kunt veranderen met je bedrijf? Vraag jezelf af wat er nodig is om te kunnen veranderen om te laten zien dat veranderen noodzakelijk is. 

 

Dé tip van Bjorn Stolte voor medeondernemers? “Kom in beweging en ga ermee experimenteren. Blijf niet te veel focussen op wat je al doet.” 


Benieuwd naar de video met Bjorn Stolte? Bekijk de video hier