03 november 2020
  • Mentor
  • Innovatie

Faizal Siddiqui, mentor bij nlgroeit, over groeikansen tijdens een crisis

Faizal Siddiqui is eigenaar van CruiseReizen.nl, SpaOnline.com en Plannen.nl. Tevens is hij mentor bij nlgroeit. Hij was jarenlang één van de snelst groeiende ondernemers van Nederland, tot afgelopen februari. Alle schepen lagen stil. Van de een op de andere dag van een miljoenenomzet naar nul.

Faizal Siddiqui, mentor bij nlgroeit, over groeikansen tijdens een crisis

Wat doet dat met je? “Dan word je bang, dan ga je schelden, word je boos en vind je het onrechtvaardig.” Ondanks deze zeer heftige situatie was er geen paniek in het bedrijf. Er lagen scenario’s klaar voor rampen en onvoorziene situaties. Er zijn verschillende teams samengesteld om andere activiteiten uit te werken en op te pakken. Wat kun je nog meer doen met dezelfde groep mensen? Er zijn het afgelopen half jaar meer producten ontwikkeld dan in de afgelopen vijf jaar.

Om het aantal telefoontjes te verminderen wat binnenkwam van ongeruste klanten, bouwden ze een digitale omgeving waarin de klant zijn status zelf kon bekijken. Later hebben zij dit systeem losgekoppeld en beschikbaar gemaakt voor andere ondernemers zoals kappers en fitnessscholen, Plannen.nl.

Het advies van Faizal voor iedere ondernemer die het moeilijk heeft: “Schoenmaker blijf alsjeblieft niet bij je leest! Je bent geen bakker of fitnessgoeroe, je bent ondernemer. “

Bij het ondernemen zijn er altijd een aantal aspecten die bij Faizal terugkomen;

“Doe echt wat je leuk vindt en ga terug naar je why.“

Faizal Siddique, mentor bij nlgroeit, over groeikansen tijdens een crisis
Bekijk hier de video