03 mei 2021
  • Groei
  • Leiderschap
  • Mentor

Gastblog KW1 Stichting: Elske Doets, hoe medewerkers meer CEO kunnen worden

Het belang van samenwerken en van elkaar leren is groot, zeker in deze onzekere tijd waarin we nu leven. In de serie moedig ondernemerschap, i.s.m. KW1 Stichting, delen groeimentoren van nlgroeit hun ervaringen en visie op het gebied van moedig ondernemerschap in de vorm van een blog. Want zij weten als geen ander welke uitdagingen, risico’s en kansen het ondernemerschap met zich meebrengt. In deze blog geeft Elske Doets, ondernemer, spreker, inspirator, auteur, zakenvrouw van het jaar 2017 en groei-ambassadeur van nlgroeit, aan dat zij álles doet om Doets Reizen weer te laten floreren, ook al moet zij hiervoor werkzaamheden verrichten die wellicht minder prestigieus en uitdagend zijn.

Gastblog KW1 Stichting: Elske Doets, hoe medewerkers meer CEO kunnen worden

In de beeldvorming is het vaak zo dat een CEO een plek bezet die andere medewerkers in de organisatie ook wel willen bekleden. Niet alleen omdat de CEO wordt geacht het meeste geld te verdienen maar ook het leukste, het meest gewaardeerde en geziene werk doet. Over de mindere kant van deze functie, het uitzetten van de koers en tegelijkertijd de leveranciers, klanten, aandeelhouders, overheid, investeerders en de milieulobby daarin mee moet krijgen. Of dat een CEO wellicht stress heeft of twijfelt, hoor je minder.

Natuurlijk bestaan er CEO’s die volop genieten van hun status. De CEO’s die Elske bewondert en waar zij zich als zakenvrouw enorm mee verwant voelt, zijn degenen die juist bereid zijn andersoortige signalen toe te laten, de koers voortdurend te heroverwegen en de betrokken partijen hierin mee nemen. Het opknappen van nederige klusjes horen daar ook bij.

Lees haar verhaal hier.