23 april 2021
  • Leiderschap

Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien - Niek Karsmakers

Niek Karsmakers richtte samen met Jesse van der Meulen het bedrijf Aimforthemoon op. Aimforthemoon is een corporate innovatiestudio die innovatie stimuleert door ondernemerschap in een corporate setting. Ook is Niek één van de oprichters van nlgroeit. Kees de Jong gaat in gesprek met deze topondernemer om op het antwoord te komen achter dé groeivroeg; “Hoe blijf ik mijn medewerkers inspireren?”

Leiderschap
Volgens Niek zijn een paar punten belangrijk voor goed leiderschap. Verzamel onder andere een sterk team om je heen. Vier samen de successen en geef het team voldoende complimenten. Verder is het ook belangrijk om een gedeelde visie en inspirerend doel te hebben.

“Kwetsbaarheid is kracht”

Moonspot
Een moonspot is een bijzonder ambitieuze doelstelling die maximale inzettingsvermogen bevorderd. Niek heeft met zijn bedrijf ook een moonspot. Iedereen van Aimforthemoon kent deze moonspot, het team werkt er hard voor en soms horen daar vervelende klusjes erbij. Verder wordt er elke week gereflecteerd en gekeken naar wat goed ging of waar aan gewerkt kan worden. Bij Aimforthemoon vieren ze persoonlijke successen door elkaar een high five te geven. Die komt als een foto op de muur te hangen met daarbij een tekst waarom de high five is gegeven.

“Business is business”

De tip van Niek Karsmakers voor medeondernemers? “Durf als leider kwetsbaar te zijn. Geef aan wat je wel weet en vooral wat je niet weet.”

Benieuwd naar de video met Niek Karsmakers? Bekijk de video hier