05 november 2020
  • Leiderschap
  • Mentor

Ondernemerslessen #1, ondernemerschap

Ondernemerslessen; een verdieping voor ambitieuze groeiondernemers. Zes video's over verschillende aspecten van het ondernemerschap. Zes mentoren van nlgroeit vertellen over hun ondernemerservaringen en inzichten: Jasper de Rooij - Simpel.nl, Marnix Geus - The Present Movement, Petra van Schayik - Compumatica secure networks, René Tulner - Wijnvoordeel.nl, Tatjana Romanyk van Iclusion en Raymond Alves van Kinly

Ondernemerslessen #1, ondernemerschap

In aflevering 1: Ondernemerschap! Wat is het moeilijkst aan ondernemen en kun je ondernemen leren?

Is het ondernemerschap aangeboren of aangeleerd? Volgens de groeiondernemers is het een gouden combinatie. Er zijn zeker eigenschappen die je kunt aanleren maar een deel zit in je persoonlijkheid. Deze kun je gedurende je leven blijven ontwikkelen en verbeteren.

Eigenschappen waarover je volgens de ondernemers moet beschikken zijn: lef, onbevangenheid, eigenwijs, doorzettingsvermogen en creativiteit.

De ondenemers beamen dat ondernemerschap niet altijd makkelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van personeel, die samen een goed team vormen. Om hen te enthousiasmeren over jouw ideeën. Maar toch wil geen van deze ondernemers stoppen met ondernemen. De vrijheid en plezier die je ervaart om zelf te bepalen welke koers je vaart, is dé motivatie om te blijven ondernemen. Zelfs in lastige periodes.

Zoals Tanja volmondig zegt: 

"Ik zou nooit meer in loondienst kunnen werken."

Ondernemerslessen #1, ondernemerschap
Bekijk hier de video