13 november 2020
  • Leiderschap
  • Mentor

Ondernemerslessen #2, groeiambitie

Ondernemerslessen; een verdieping voor ambitieuze groeiondernemers. Zes video's over verschillende aspecten van het ondernemerschap. Zes mentoren van nlgroeit vertellen over hun ondernemerservaringen en inzichten: Jasper de Rooij - Simpel.nl, Marnix Geus - The Present Movement, Petra van Schayik - Computa Secure Networks, Rene Tulner - Wijnvoordeel, Tatjana Romanyk van Iclusion en Raymond Alves van Kinly

Ondernemerslessen #2 Groeiambitie

In aflevering 2: Groeiambitie. Voor Marnix is groei een ontwikkeling, voor René essentieel en voor Petra geen doel op zichzelf. Jasper is een ondernemer die altijd wil groeien. Terwijl groei bij Tatjana in het begin juist voor hoofdpijn zorgde. Het zorgde voor meer zorgen en verantwoordelijkheid.

Is geluk hebben een belangrijke factor als het gaat om groei? Daar geloven deze ondernemers niet in. Groei is hard werken, kansen creëren, een authentieke manier van werken en het ontbreken van pech.

Natuurlijk zijn er tegenslagen, niet alle kansen slagen. Dit is een onderdeel van het ondernemerschap. Als ondernemer ga je niet bij de pakken neerzitten. Je zoekt een andere oplossing, neemt een moeilijke beslissing of je hakt een knoop door.

De grootste uitdaging voor de toekomst is volgens Raymond om een cultuur te ontwikkelen waarvan professionals zeggen:

"Dit is het bedrijf waarvoor ik wil werken." 

 

 

Bekijk hier de video