• Top 250

Top 250 | Impactvolle Groeier 2021 gewonnen door Protix

Insectenkweker Protix is de winnaar van de Impactvolle Groeier 2021. Voor deze award waren vijf bedrijven uit de Top 250 genomineerd met een sociale missie gericht op het creëren van maatschappelijke impact/verandering.

Begin juni publiceerde nlgroeit in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship voor het vijfde jaar op rij de Top 250 Groeibedrijven. Deze lijst is een overzicht van de snelst groeiende Nederlandse bedrijven. Naast een award voor het snelst groeiende bedrijf uit de lijst, de Gouden Groeier, werden dit jaar ook in andere categorieën prijzen uitgereikt, zoals de Jonge Groeier, de Impactvolle Groeier en de Vrouwelijke Groeier. 

Impactvol ondernemerschap

In de categorie Impactvolle Groeier is gekeken naar succesvolle groeibedrijven met gekeken naar succesvolle groeibedrijven met een sociale missie gericht op het creëren van maatschappelijke impact/verandering. De top 5 is vastgesteld aan de hand van de absolute groei over de periode 2017-2020. De uiteindelijke winnaar werd gekozen op basis van de beoordeling van de jury op de volgende onderdelen: 'bedrijfsgroei (absoluut en relatief)', 'impact van sociale missie op maatschappij’ en ‘innovativiteit en vernieuwing van het businessmodel’  

Winnaar: Protix

Protix is een in Nederland gevestigd bedrijf dat dierlijk eiwit, dat voornamelijk afkomstig is van de zwarte soldaatvlieg en andere insecten, produceert en verkoopt. Deze eiwitten en vetten worden gebruikt om dieren zoals kippen, vissen en andere dieren te voeden en om de bodem te bemesten. Voedselresten worden hergebruikt en teruggebracht in de voedselketen op een hoogwaardige, voedselveilige manier. Zo werken zij mee aan een toekomstbestendige, circulaire voedselketen.

Top 5 Impactvolle Groeier

De overige genomineerden in de categorie Impactvolle Groeier waren:
- Fairphone
- Lightyear
- Tony's Chocolonely
- Ikbenfrits

 

Top 250 Groeibedrijven 2021

De Top 250 Groeibedrijven is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en wordt sinds 2017, in samenwerking met nlgroeit, opgesteld. De lijst geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land.

Bekijk de lijst

Nieuwsbrief nlgroeit

Wat leuk dat je op de hoogte wilt worden gehouden door je te abonneren op onze nieuwsbrief met tips, nieuws, events en aanbiedingen gericht op groei-ondernemers!

Meld je aan