• Top 250

Top 250 | Sharon Hilgers van My Jewellery wint de Vrouwelijke Groeier 2021

Sharon Hilgers van My Jewellery is de winnaar van de Vrouwelijke Groeier 2021. Voor deze award waren vijf bedrijven uit de Top 250 genomineerd met minimaal één vrouwelijke oprichter en/of bestuurder.

Begin juni publiceerde nlgroeit in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship voor het vijfde jaar op rij de Top 250 Groeibedrijven. Deze lijst is een overzicht van de snelst groeiende Nederlandse bedrijven. Naast een award voor het snelst groeiende bedrijf uit de lijst, de Gouden Groeier, werden dit jaar ook in andere categorieën prijzen uitgereikt, zoals de Jonge Groeier, de Impactvolle Groeier en de Vrouwelijke Groeier. 

Vrouwelijke ondernemerschap

In de categorie Vrouwelijke Groeier is gekeken naar succesvolle groeibedrijven met minstens één vrouwelijke oprichtster of bestuurder. De winnaar is vastgesteld aan de hand van de absolute groei over de periode 2017-2020, waarbij 50% relatieve groei en 50% absolute groei is meegenomen. Vrouwelijk ondernemerschap is een belangrijk thema, omdat de meerderheid van ondernemers en bestuurders nog altijd man is. Van alle Top 250 Groeibedrijven kent bijvoorbeeld slechts 5% een vrouwelijke ondernemer.

Winnaar: My Jewellery

De winnaar van de Vrouwelijke Groeier 2021 is Sharon Hilgers van My Jewellery. Sharon startte haar bedrijf in de zomer van 2011 met een succesvolle webshop. Een paar jaar later opende ze haar eerste boutique in Den Bosch. Vandaag de dag is My Jewellery uitgegroeid tot één van de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland. Het merk heeft bijna een half miljoen volgers op Instagram, drie kantoren en 20 boutiques verspreid over het land. Elke dag stort Sharon samen met meer dan 400 medewerkers haar liefde in My Jewellery, om te kunnen blijven groeien. 

Top 5 vrouwelijke groeier

De overige genomineerden in de categorie Vrouwelijke Groeier waren:
- Cindy Broersen (Breedweer Facilitaire Diensten)
- Marieke van de Rakt (Yoast)
- Marion Koopman (Greenhouse)
- Miranda Berkhof (Zelfstroom)

Top 250 Groeibedrijven 2021

De Top 250 Groeibedrijven is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en wordt sinds 2017, in samenwerking met nlgroeit, opgesteld. De lijst geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land.

Bekijk de lijst

Nieuwsbrief nlgroeit

Wat leuk dat je op de hoogte wilt worden gehouden door je te abonneren op onze nieuwsbrief met tips, nieuws, events en aanbiedingen gericht op groei-ondernemers!

Meld je aan