15 juni 2017
  • Groeimethodiek
  • Ambitie

De kracht van vrouwelijk ondernemerschap


Succesvolle vrouwen, hoe doen ze dat? Merel Grolleman van nlgroeit ging op zoek naar de kracht van vrouwelijk ondernemerschap tijdens de zesde editie van de TheNextWomen Summit, het netwerkevent voor powervrouwen. Lees en bekijk haar (video) verslag.

"In de juiste balans gebruiken"

Ileen Purperhart van Hestia Kinderopvang vindt dat vrouwen het net iets anders doen dan mannen. "Voor mij is dat je je gevoel en emoties erbij betrekt en dat je dat in de juiste balans gebruikt." Britt Kreeft van Bring at Work vindt de kracht dat vrouwen dichtbij zichzelf blijven. “Daar waar mannen wel een handje hebben om te pochen”, voegt ze er lachend toe.  “Vrouwen pakken met veel charme hun werk op waardoor het lijkt alsof alles geleidelijk gaat, dit is volgens mij krachtig.” 

"Je moet je gunfactor gebruiken"

Nlgroeit mentor Marja Ruigrok van Ruigrok NetPanel vindt dat vrouwen echt alles moeten inzetten. “De kracht van vrouwelijk ondernemerschap is gebruiken wat je in huis hebt. Als je in een wereld verkeert waar alleen maar blauwe pakken lopen, dan ben jij daar hét onderscheidend element in. Je moet je gunfactor gebruiken, naast je kennis en kunde. Oftewel, alles wat je in huis hebt.”

Kees de Jong van nlgroeit gaf een workshop over de groeiformule. Hoe groei je met je bedrijf naar het volgende niveau? Mentoren van nlgroeit Heleen Dura-van Oord, Zakenvrouw van ’t jaar 2013, Co-founder of DQ&A Media Group & partner at Peak Capital en Colinda Hoegee, managing director Holland&Barrett (previous De Tuinen) deelden hun groei-ervaringen.

"Mensen om je heen verzamelen, die beter zijn dan jij"

Wat is je grootste groei-uitdaging? Marja Ruigrok: “Mijn grootste uitdaging is loslaten, mensen durven vertrouwen, niet altijd denken dat ik het zelf sneller of beter kan. Je moet mensen om je heen verzamelen die beter zijn dan jij.” Het ‘durven loslaten’ is een thema bij meerdere vrouwelijke ondernemers. Dit geldt ook voor Jopie Geerts van Girav. Zij vertelt over haar grootste groei-uitdaging. "Mensen aannemen, structuur aanbrengen en loslaten." Toch overheerst de ambitie om te groeien. Britt Kreeft verwoord dat met: “Omdat wij vanuit onze passie werken, aan onszelf werken én de mensen om ons heen enorm enthousiast zijn, blijven we groeien!”.

Het was een inspirerende middag vol met ambitieuze vrouwen die iedere dag een beetje beter en groter willen worden. Tips van onze vrouwelijke groei-ondernemers om te groeien:

  • Britt Kreeft: blijf bij jezelf en geloof in jezelf
  • Ileen Purperhart: houdt vast aan je oorspronkelijke idee, je stip op de horizon
  • Jopie Geerts: leer 'nee' zeggen
  • Marja Ruigrok: als je niet kan delen, kan je ook niet vermenigvuldigen

Lees ook:
artikel van Margriet Buseman 'Vrouwen omarm je angsten en vier je successen'.
blog over NextWomanSummit van nlgroeit mentor Marja Ruigrok

Wil je je ook persoonlijk ontwikkelen en sparren over je bedrijfsgroei?