22 juni 2018
  • Financieel management
  • Financiële kennis
  • Financiering

Kijken: de juiste financiering voor het juiste probleem

Alweer de 5de Masterclass van Groeimasters. Deze gaat over financieel management en financiering. Een sterke financiële huishouding is van levensbelang voor groeibedrijven, net als slim cashflow-management. Kees de Jong, vaste side kick in het webinar, vertelt over de top drie valkuilen:

  1. Een ondernemer kijkt naar het belangrijkste wijzertje en dat is de omzet. Als de omzet groeit, zal het wel goed gaan. Maar het wil niet zeggen dat de winst groeit of de cash flow. Je moet bezig zijn met cash. Wat staat er op de bank? Wat komt er binnen?
  2. Ondernemers zijn te laat met het signaleren van financiële problemen. Bijvoorbeeld volgende maand hebben we een cash tekort. Dat kunnen we niet zelf oplossen en dus hebben we een probleem. Dan ben je te laat.
  3. Ondernemers maken vaak een fout welke vorm van financiering ze waar voor nodig hebben. Vaak hebben ze de verkeerde oplossing voor het verkeerde probleem.

Bij deze top 3 liggen de uitdagingen. In deze masterclass gaan Kees de Jong samen met presentatrice Annemarie Brüning hier iets aan doen. Profiteer ook van de ervaringen van Maarten Wolleswinkel van Oaklins N.V., Hans Scheffer van Helloprint, Irma van Seeters van Grant Thornton en Remko Jansen, Business Partner Knab Zakelijk.

Groeimasters is een serie online masterclasses die je helpt om te groeien. Je werkt aan jezelf en aan je onderneming en verbetert zo je groeivermogen.

Financieel management & financieringen

Expertsessie Kapitaalmarktfinanciering

Als snel groeiend bedrijf wil je natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn om de toekomstige groei van je bedrijf te kunnen blijven financieren. Maar welke rol kan de kapitaalmarkt hierin spelen?