06 december 2018
  • Financiering
  • Duurzame groei

Slim Opgewekt naar NPEX-effectenbeurs

Mentor Hilde van Dijk van Slim Opgewekt heeft samen met haar mensen een mooie groeistap gezet. Niet alleen bekroonden ze hun groei met een FD Gazellen Award en de Oryx-prijs FD 2018 voor meest indrukwekkende groeiprestatie, ook maakten zij hun groeiambities kenbaar met een mkb-beursgang op NPEX.

"Ons doel is maximaal €3,6 mln. op te halen bij beleggers. In de zes jaar dat we bestaan, hebben we al meer dan honderd scholen verduurzaamd en ook tientallen sportclubs en zorggebouwen. Met de mogelijke opbrengst willen we graag uitbreiden en ons voorbereiden op de overgang naar gasloos. Verder is een van onze ambities een experience center op te zetten waar we kunnen werken aan innovatie en het verwezenlijken van onze verduurzamingsideeën," aldus Hilde.

In 2017 realiseerden ze een CO2-reductie van maar liefst 1,6 miljoen kilo. Om nog meer impact te bereiken, is wel geld nodig natuurlijk. Daarom geeft Slim Opgewekt een achtergestelde obligatielening uit via de NPEX-effectenbeurs. "We hopen hiermee nog veel meer duurzame stappen te zetten," zegt Hilde.

Slim Opgewekt, dat zes jaar geleden is opgericht met als doel bestaande schoolgebouwen te verduurzamen, heeft de ambitie uitgesproken om over zes jaar 82 miljoen kilo CO2 bespaard te hebben. Het bedrijf zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor bewustwording in alle lagen van de organisatie: schooldirecties tot en met de leerlingen worden betrokken om te werken aan een stroomneutraal gebouw.

Met de aanstaande financiële injectie wil het bedrijf verder groeien. Tot dusver ging het om het aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen, maar Slim Opgewekt wil zich verder verdiepen en verbreden. Het bedrijf gaat zich ook richten op het nieuwe, gasloze tijdperk door scholen en andere instellingen hiermee verder te helpen verduurzamen.   

In 2017 werd een omzet behaald van €6,7 miljoen en was Slim Opgewekt voor het tweede jaar op rij winstgevend. Voor het bedrijf zijn 42 medewerkers actief. Met Triodosbank en ASN heeft Slim Opgewekt partnerships opgezet om scholen, sportclubs en zorginstellingen te helpen aan financiering voor de duurzaamheidsprojecten. Tot 20 december 2018 is inschrijving op de obligatielening van Slim Opgewekt opengesteld.

Lees meer over groei financieren met een achtergestelde obligatie