Ad Bastiaansen, ILOC Group

Vanaf het prille begin betrokken bij de opbouw en succesvolle wereldwijde ontwikkeling  van TeleAtlas  NV.  Nadat het bedrijf TeleAtlas was gefuseerd met TomTom ben ik mijn eigen investeringsbedrijf gestart om veelbelovende technologie naar de wereldmarkt te brengen.

 

Mijn succesformule
Disrupt or be disruptive: zorg dat je de eerste bent en zet jezelf als onderneming op een ander speelveld dan de concurrent

Iets over mezelf
Mijn  investeringsonderneming is betrokken bij  een aantal bedrijven in binnen- en buitenland, waarvan de meeste in hun scale-up fase verkeren. Core business van deze bedrijven is voornamelijk ICT, Big Data, Artificial intelligence die producten en diensten leveren in de markten van mobiliteit, energie en agrifood. Hiermee leveren zij een belangrijke bijdrage aan een meer duurzame samenleving. Maar soms ook bedrijven uit de maak industrie waarbij technische innovatie de disruptive aanpak in de markt mogelijk maakt. Bij deze ondernemingen ben ik naast aandeelhouder ook toezichthouder, maar bovenal "meewerkend voorwerp". Als de directie het nodig acht dat ze mijn denkkracht, netwerk of efforts nodig hebben dan ben ik daar en begeleid hen  beter te presteren en doelstellingen te halen. Anderzijds meld ik me als een strategische koerscorrectie bij de onderneming gewenst is.  Zo groeien wij al 10 jaar voortvarend voort en intussen zijn het allemaal, elk in hun sector, toonaangevende internationale groei-bedrijven geworden die wereldwijd actief zijn. 

"Don’t stop thinking about tomorrow " (Fleetwood Mac)

Welke inzichten kan ik je bijbrengen
De verplichting aan jezelf om op een hele andere manier te kijken (doorbreken van een tunnelvisie)

Waar sta ik in 2020
Keynote spreker op World Economic Forum

 

Ad Bastiaansen-nlgroeit
Aanbod
12 uur
Branche
Technologie
Beschikbaar
Beschikbaar