Peter Smink, NV Nuon Energy

Peter Smink is sinds 27 november 2013 Chief Executive en Financial Officer van Nuon. Hij is verantwoordelijk voor zowel de algemene als financiƫle leiding van Nuon. Nuon is een energieonderneming, die circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden onze klanten verschillende duurzame producten en oplossingen.

Toekomst Nuon
"Er is voor Nuon een rol weggelegd als we niet meer louter denken in grootschalige productie. Bij die activiteiten vermindert het verdienpotentieel sterk en komt het ook niet mee terug. We moeten deel gaan uitmaken van de energietransitie. We proberen tussen de klant en de maker van bijvoorbeeld zonnepanelen in te gaan zitten. We worden steeds meer een dienstverlenend bedrijf. Want iemand zal toch de dagelijkse stroom moeten regelen tussen consument en producent." uit interview Financieel Dagblad

 

Iets over mezelf
In 2001 trad ik in dienst bij N.V. Nuon en bekleedde ik verschillende managementposities, voornamelijk financieel gerelateerd. Voordat ik werkzaam was voor Nuon vervulde ik verschillende managementfuncties bij KPN en PricewaterhouseCoopers (PwC). Daarnaast ben ik lid van de Raad van Commissarissen van Foundation Rural Energy Services (FRES) en van Yellow & Blue Clean Energy Investments B.V. Ik ben ook lid van het bestuur Vereniging Energie-Nederland.

Mijn bedrijf: Nuon

Peter Smink-nlgroeit
Aanbod
16 uur
Branche
Energie
Beschikbaar
Beschikbaar