Timo Smit , IT & Telecommunicatie

In 2007 ben ik samen met een compagnon gestart met Teleena. We gingen een complex, technisch platform bouwen (telecom, IT) om mobiele telecom proposities te bouwen en beheren voor zakelijke klanten (service providers). Deze bedrijven konden de technische en operationele 'hoofdpijn' activiteiten bij ons onder brengen en zelf op de klantrelatie focussen (marketing, sales, support). We hebben rond 5 miljoen euro funding kunnen ophalen voor dit plan in ons startup jaar.

We groeide snel, jaar-op-jaar met bijna 50% en binnen 5 jaar zaten met 80 FTE en deden we 30m euro omzet. Uiteraard ging dat met veel plezier maar ook (groei)pijn.

Na de snelle groei kwam een fase van krimp, de markt veranderde en we verloren aan paar grote klanten. Tijd voor bezinning en strategie aanpassing. We gingen Azië ontdekken. Daar vonden we een aantal klanten, waaronder Tata Communications (een wereldwijde telecom operator). Die waren gecharmeerd van onze diensten en wilde ook wel in ons investeren. Dat bracht ons in een andere league; internationaal en een grote corporate klant en tevens investeerder. Deze nieuwe strategie pakte goed uit. Dit leidde uiteindelijk in een succesvolle exit van Teleena aan Tata in oktober 2018. 
Met deze ervaring kan ik vast andere groei ondernemers helpen. Ik kijk hier naar uit!

Mijn succesformule
100% staan achter je eigen initiatief, product/dienst, bedrijf en anderen kunnen uitleggen en enthousiasmeren over waarom dit voor hun interessant is. Vertrouwensrelaties zijn de basis voor een succesvolle en duurzame klantrelatie.

Iets over mezelf
Ik heb aantal start-ups opgezet met succesvolle exits. Ben een hands-on ondernemer die het leuk vind om met bestaande of nieuwe technologie(n) business op te bouwen cq. te laten groeien.

"Do it with passion"


Welke inzichten kan ik je bijbrengen
Een sterk team, plan, doorzettingsvermogen en wat geluk maakt succes. Daarnaast is focus belangrijk, maar ook flexibiliteit om je business model ed. aan te passen als dat nodig is. Dat blijft altijd een spanningsveld.

Waar sta ik in 2020
Waarschijnlijk weer met een eigen, nieuw bedrijf bezig. Mogelijk ook investeren in een of meer andere tech-bedrijven.

Mijn LinkedIn profiel

Timo Smit-nlgroeit
Aanbod
40 uur
Branche
IT & Telecommunicatie
Beschikbaar
Beschikbaar