Ashja Bosboom

Uitgeverij Scala

  • Bedrijfscultuur
  • Innovatie
  • Strategie
  • Zwaar weer
Beschikbaar
nlgroeit - Ashja

Scala, deel(t) je passie. Ik ben eigenaar van Uitgeverij Scala in Amersfoort; met 25 collega’s en een flexibel team van 250 bereiken wij meer dan 900.000 mensen die creatief bezig willen zijn.

Bedrijfsactiviteiten

Uitgeverijen hebben het ontzettend moeilijk en Scala was geen uitzondering. Door het businessmodel radicaal om te gooien, dicht bij de doelgroep te blijven – wij luisteren en bevragen ze en brengen ze samen – zijn we tegen de economie in gegroeid. We geloven in sociale innovatie waarbij medewerkers medeverantwoordelijk zijn voor Scala en voor de mate van succes. Resultaat: de bedrijfsvoering en leiderschapsstijl is veranderd van ‘het MOET lukken’ naar ‘het gáát lukken’ tot inmiddels zelfs ‘durf te dromen en te excelleren’. Ik ken het klappen van de zweep en kan via mijn hands-on aanpak als geen ander helpen bij ondernemers-uitdagingen.

Wat heb ik als ondernemer geleerd

Maak van je hart geen moordkuil (wees eerlijk en open), c’est le ton qui fait la musique,
NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander), care to share, help elkaar, ondernemen binnen de onderneming en neem je verantwoordelijkheid.

Mijn succesformule

Luister. Naar je doelgroep, naar je team en naar jezelf. Durf te blijven veranderen. Go niche or go home.


"Zonder lef geen leven."

Waar sta ik over 2 jaar

Over twee jaar werk ik - nog meer dan nu - aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf en hebben wij internationaal vele licenties.

Mijn bedrijf: Uitgeverij Scala

Mijn LinkedIn