Caspar Fraiture

10_eenennul.nl

 • Technologie
 • Sales & Marketing
 • Innovatie
 • Strategie
Beschikbaar
Digitaal strateeg en ondernemer die bedrijven helpt de klantreis te verbeteren en waarde toe te voegen om het juiste doel te bereiken. En de impactvolle bedrijfsevolutie en groei realiseren. Met een heldere manier van communiceren en oog voor de menselijke kant. Analytisch sterk en onafhankelijk in mijn advies, ervaring binnen een sterk veranderende context in Know Your Customer, Customer Experiences, IT, HR, Digital Flow en de Business.
 
In 1993 heb ik mijn bedrijf GPM (Grafimedia Project Management) opgericht. Een bureau wat de grafische producties verzorgde voor alle soort communicatie uitingen van reclame uitingen, campagnes, catalogi, DM producties, special products, huisstijlen, promotie materiaal enz. Bijzonder was dat wij altijd keken naar de mogelijkheid om intelligent met IT oplossingen de producties efficiënter te maken, naast dat wij alleen hoogwaardige kwalitatieve producties realiseerde. We kenden alle grafische productie bedrijven in geheel Europa waar we het werk uit besteden/onderbrachten. Het ging in 2002 helaas failliet. 

Het faillissement proces is een leerzame periode geweest, wij werden meegetrokken in het debacle van een miljoenen project van een klant wat ondergebracht was in een stichting.

Het eerst jaar in het juridisch gevecht heb ik de curator veel bijgestaan om de case zo sterk mogelijk op te bouwen. De curator heeft meer dan 10 jaar geprocedeerd en uiteindelijk gewonnen, waardoor alle crediteuren later alsnog hun geld ontvingen. Hélaas was het eigen vermogen van het bedrijf na al die jaren procederen compleet verdampt en negatief geworden.

Ondernemen leer je pas echt als het tegenzit. Na een periode waarin ik alles verloren heb, kwam ik er sterker uit met veel inzichten die mij privé en zakelijk nu veel succesvoller en gelukkiger hebben gemaakt. Wijze levenslessen die ik meegenomen heb en waardevol zijn om te delen.

Bedrijfsactiviteiten

Ik help managers, directies bij hun grote uitdagingen in het managen, sturing geven aan of toezicht houden op E-commerce, Sales en Services, Klantcontact in het veld van DigiTech, IT, organisatie cultuur en social media. Wil jij de klantcontactkanalen optimaliseren met een optimale organisatiestructuur en verrassende klantreizen?
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Van de meest briljante mislukkingen leer je het meest. Zelf durven en ook toelaten dat andere fouten mogen maken, deze brengen je verder.
 

Mijn succesformule

Met de inzet van een korte online leiderschapsscan van 10 minuten hebben we direct inzicht in de volwassenheid van de organisatie. Eventueel aangevuld met kwalitatieve interviews en naar buiten kijken, in plaats van naar binnen. Dus vanuit je eigen organisatie, product of dienstverlening.
 • Samen Groei Creëren.
 • Begrijp de kracht van samenwerking en ecosystemen.
 • Maak plannen voor duurzame groei.
 • Bouw betrouwbare partnerschappen op voor toekomstige groei.
 • Een succesvol metasysteem ontwikkelen en uitvoeren.
Door mijn brede ervaringen van de afgelopen 30 jaar en door mijn afgeronde opleiding bij het Nationaal Register ben ik nu beëdigd adviseur Raad van Bestuur (RvB) en Commissarissen (RvC) nieuwe stijl met topic DigiTech, IT en social media. Dit, naast mijn afgeronde INSEAD MBA 'design thinking'. Met deze toegevoegde kennis kan ik bottom up en top down effectief verbinding leggen. Ik kijk ernaar uit om mijn passie en visie over Know Your Customer, e-commerce, data-driven platforms, van omni- naar een phygital journey, client centricity en de digitale disruptieve wereld te delen.
 
 
“Het draait om de klantreis, by changing nothing, nothing changes!”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

By changing nothing, nothing changes! Het draait om jouw klanten/gasten/doelgroep en geven de beste feed-back om continu te verbeteren en snel in te spelen op de veranderende markt. Hoe onderzoek je deze, verschilt per ondernemers vraag. We kennen allemaal Amazon, Uber en Google. Ze zijn de disruptors in deze economie. Zoek jij een Digitaal Strateeg en entrepreneur die je helpt om jouw organisatie te verbeteren. Ik help je de disruptor te worden in plaats van... Hoe valideer je de vraag van andere ondernemers? We gaan stapsgewijs met mijn VADO methode aan de slag.
 • Visualiseer jouw uitdagingen met een Holistische View.
 • Adresseren en de doelen kiezen met focus.
 • Diepteonderzoek in de focus gebieden.
 • Omzetten van de inzichten naar agile acties.
 
Ik heb vanuit mijn opgebouwde keynote's en kennissessies dashboards ontwikkeld hoe je sturing kan geven aan complexe vraagstukken en kan deze samen met hun inrichten. Samen kunnen we de volgende stap zetten, waarbij we niet uitgaan van een enkelvoudige oplossing maar naar een samensmelting van slimme oplossingen. En is deze echt complex en uitdagend? Ik kan in een georganiseerde pressure cooker in 1 dag met jouw organisatie de oplossing met de Design Thinking Methodiek ontsluiten.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Over 2 jaar heb ik twee tot drie commissariaten en geef kennissessies/masterclasses aan management, RvB en RvC. De entrepreneur in mij heeft een nieuwe verzekeringspropositie in samenwerking met Microsoft Dynamics in de Nederlandse markt succesvol gelanceerd en meerdere best practises zijn reeds gerealiseerd.
 
Mijn bedrijf: 10_eenennul.nl
 
 
Bekijk hier de video