Cees Maat

Payingit

  • Leiderschap
  • Sales & Marketing
  • Strategie
  • Schaalbaarheid
Beschikbaar
Cees Maat

Ik ben bijna 15 jaar actief in de payroll-/werkgeverschap-branche met meerdere succesvolle bedrijven. Sinds 2016 ben ik mede-eigenaar van The Payingit Group. The Payingit Group helpt organisaties met het plannen, administreren, factureren en uitbetalen van medewerkers. Payingit heeft al drie keer de FD Gazelle prijs gewonnen voor het bedrijf met de snelst groeiende omzet met een 2e plaats als hoogste notering. Onze BHAG is om in 2035 een positieve impact te hebben op de levens van 50.000 medewerkers. Naast The Payingit Group ben ik actief als mentor en investeer ik in meerdere bedrijven.

Bedrijfsactiviteiten

Payingit is een HR/Tech-bedrijf dat zich specialiseert in het verzorgen van zorgeloze HR-diensten op het gebied van werkgeverschap, salarisadministratie, ZZP factoring en personeelsplanning. The Payingit Group is actief in de driehoek arbeid, administratie en uitbetaling. De basis voor onze diensten wordt gevormd door strakke processen en flexibel in te richten software. Deze basis wordt afgetopt met een eigen filosofie op het gebied van service, namelijk niet business-to-business, maar people-to-people. Bij The Payingit Group is menselijk contact hét uitgangspunt voor een prettige samenwerking.

 

Mijn succesformule

Het succes van een groeibedrijf is voor iedereen hetzelfde en simpel: “Zorgen dat er sneller klanten bij komen dan dat je ze kwijtraakt.” Mijn succes ligt in het hard gas geven en zorgen voor (klant)retentie. Mijn persoonlijke successen zijn altijd vanuit commercie en strategie gedreven.

Vanuit mijn achtergrond in sales denk ik in oplossingen. Ik kan uren nadenken over dingen waaruit vanzelf een strategie ontstaat. Mensen denken vaak dat ik impulsief een antwoord geef, maar dan missen ze dat ik hier al een scenario voor had klaarliggen waar ik al uren op heb zitten broeden. In mijn omgeving wordt ook wel eens gesproken van Plan C(ees). Er ligt altijd een alternatief klaar. Uiteraard een oplossing. Daarnaast is het voor mij dan weer simpel: inspireren, motiveren en gas geven.

 
 
Make your irritation your motivation!
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Het leiden van een scale-up onderneming is niet makkelijk. In elke nieuwe groeifase van je onderneming gaat alles weer kapot. Het proces dat gisteren werkte is het proces dat de groei van morgen remt. De kunst is om alle goeie dingen vast te houden, bottlenecks van nu te lokaliseren en deze op te lossen met de toekomst voor ogen. Ik kijk altijd naar de lange termijn. We onderschatten waar we op de lange termijn toe in staat zijn, terwijl de oplossing vaak heel simpel is. Inmiddels heb ik een schat aan inzichten, nuttige tools en methodieken om je verder te helpen, zodat de fouten die ik zelf al heb gemaakt, jou bespaard blijven.

 

Waar sta ik over 2 jaar

Ik wil de groei van The Payingit Group voortzetten, onze positie in de markt uitbreiden en een omzet behalen van 80 miljoen in het jaar 2022. Ik wil afstand nemen van het dagelijkse management van Payingit en mij meer richten op het meerjarenplan. Buiten Payingit om wil ik mijn tijd steken in ons investeringenbedrijf en het ondersteunen en begeleiden van mijn huidige mentees met hun ondernemingen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een goede ondernemer kan worden en dat ik daar een nuttige bijdrage aan kan leveren.

 
Mijn bedrijf: Payingit