Chiel Kraai

Welvaere B.V.

  • Schaalbaarheid
  • Bedrijfscultuur
  • Zelfsturing
  • Sales & Marketing
Beschikbaar
Mijn eerste KVK-inschrijving deed ik op mijn 15e. Vanuit daar ben ik met vallen en opstaan, dure lessen en fantastische ervaringen doorgegaan tot de plek waar ik nu sta: eigenaar van Welvaere – een bedrijf dat hottubs en sauna’s maakt/verkoopt– en twee startups, met een derde in de pijplijn. Ik probeer altijd de juiste mensen om mij heen te verzamelen. Niet degene die met mij instemmen, maar degene die tegengas geven en mij aanvullen op de punten waar ik zelf geen ster in ben. Daarnaast ben ik obsessed met zelfontwikkeling. Ik geloof er sterk in dat jouw persoonlijke ontwikkeling gespiegeld wordt in je bedrijf!
 

Bedrijfsactiviteiten

Welvaere bestaat nu zo’n 10 jaar en heeft 40 medewerkers. We maken en verkopen hottubs en sauna’s in Nederland, hebben dealers in Nederland, Duitsland en België en een tweede vestiging in Duitsland.
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Ik heb verschillende groeifases meegemaakt, en hierbij alle fouten gemaakt die je maar kunt bedenken. Internationaliseren van een bedrijf en wat er nodig is om hard te groeien!
 

Mijn succesformule

Verzamel de juiste mensen om je heen! Zorg ervoor dat de dingen waar je zelf niet goed in bent, gedaan worden door mensen die er wel goed in zijn. Laat ze je uitdagen en meedenken. En vooral, geef ze de vrijheid, verantwoordelijkheid en het vertrouwen om autonoom te werken.
 
 
"Werk samen met mensen van wie je iets kunt leren”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

  • Creëer een schaalbaar business model.
  • Geef je werknemers vrijheid en de daarbij horende verantwoordelijkheid.
  • Verzamel de beste mensen om je heen.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Over twee jaar is Welvaere vervierdubbeld en zijn mijn start-ups uitgebouwd tot scale-ups. Dankzij mijn betrokken team heb ik de ruimte en tijd om nieuwe ideeën uit te werken, inzichten op te doen en te blijven door ontwikkelen.
 
Mijn bedrijf: Welvaere BV
 
 
Video van het bedrijf