Frans Kooijman

VOF F.J.G Kooijman & W.F.M. Berrens Kooijman

  • Bedrijfsovername
  • Zwaar weer
  • Financiering
  • Strategie
Beschikbaar
Ik ben de laatste 10 jaar met name actief geweest in de koffiewereld en heb meerdere horecazaken gehad. Als mede oprichter en eigenaar van de franchise formule 30ml Coffee & Food heb ik de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het franchisen van horeca zaken. In de periode 2009 tot en met 2020 hebben wij als franchiseformule 11 succesvolle 30ml Coffee & Food vestigingen geopend in Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Leiden, Hoorn, Rotterdam en Hilversum. Met de Franchiseformule 30ml Coffee & Food gaat het ook in de Corona tijd voor de wind. 30ml Coffee & Food is nu overgenomen door een andere partij en men wil doorgroeien naar 30 a 40 vestigingen in heel Nederland. Ik vind horeca en met name de dag-horeca en koffieformules het leukste wat er is. Wat is er mooier dan gasten te verwennen met goede koffie en mooie gerechten. Dat alles in een mooi ontworpen omgeving. Sfeer, gastvrijheid en passie zijn mijn kernwoorden.
 

Bedrijfsactiviteiten

Horeca Advisering, Makelaardij, Financieringen en Koffie.
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Heel veel over “horeca” conceptontwikkeling, makelaardij, startersbegeleiding, coaching, financieringen en natuurlijk koffie. Maar ook het motiveren en aansturen van medewerkers. Het gelukkig maken van gasten en ze terug laten komen. Social media, heel belangrijk.
 

Mijn succesformule

Doe iets wat je leuk vindt, waar je gelukkig van wordt. Volg je passie. En vooral ga voor kwaliteit, onderscheid jezelf en wees uniek.
 
 
“ondernemen = initiatief nemen, doen, lukt iets niet "direct", pas je aan en zorg alsnog dat het lukt. Een ondernemer is flexibel, ziet kansen en kan zaken van meerdere kanten bekijken. Waar wil je naartoe, zorg dat je de juiste beslissingen neemt voor de lange termijn.”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

● Wat is er nodig om succesvol te zijn.
● Focus en goede keuzes maken.
● Leer van mijn fouten
● Put uit mijn ondernemerservaring, ik heb veel kennis en contacten.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Ik ben zojuist met mijn partner een nieuw koffie concept SL28 opgestart, een Specialty Coffee Bar en Winkel in het centrum van Utrecht, ik hoop dat dit over 2 jaar een gevestigde naam is in de specialty coffee scene in Europa. Dat onze gasten ons weten te vinden voor een heerlijk kopje koffie en voor hun kwaliteits koffiebonen thuis. Tevens ben ik actief voor HorecaAdviesBureau.nl, een geweldig platform voor ondernemers die actief zijn in de horeca. Ik ga er vanuit dat over 2 jaar we weer aan het knallen zijn en dat ik vele ondernemers in deze bedrijfstak van dienst kan zijn met advies op maat.