Grazia Mariani-Plaggenmersch

SDS Ommen

  • Financieel Management
Beschikbaar
10 jaar geleden ben ik in de MKB onderneming gestapt die mijn man en ik eerder hadden overgenomen. Wat ik zo gaaf vind is dat we echt aan het bouwen zijn. We zijn op een missie om meerwaarde te bieden. Er zijn altijd dingen die moeten veranderen, waar we op bij moeten sturen. Die piketpaaltjes uitzetten, dat vind ik gaaf. Ik kan genieten van de plannen die we maken. Ik vanuit financiën de rest van ons team vanuit hun discipline. Allemaal hebben we een puzzelstukje in handen om de onderneming mooier en beter te maken. Ik voel mij dan een Michelangelo die vanuit een ruw stuk marmer een prachtige David aan het vormgeven is.
 

Bedrijfsactiviteiten

SDS Ommen is een handelsbedrijf in mooie bijzondere dak- en gevelsystemen. Door onze specialistische kennis op dit gebied, zijn we sterk in het adviseren over de toepasbaarheid en installatie van het product. We willen bekend staan om onze kennis en onze passie en kunde om dit voor de klant creatief te vertalen naar een individuele oplossing.
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Financiën moet niet de belangrijkste drijfveer zijn, maar het moet wel goed geregeld zijn om ervoor te zorgen dat je als ondernemer bezig kan zijn met impact maken, klanten bedienen en investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Het geeft rust en ruimte om te groeien.
 

Mijn succesformule

Stuur voortdurend naar een gezond verdienmodel. Zorg dat financiële doelstelling tastbaar zijn binnen de verantwoordelijkheden van medewerkers en dat je tastbare plannen terug vertaalt naar de financiële impact ervan.
 
 “Alleen door samen op te trekken hou je volledig beeld en iedereen betrokken”.
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

  • Kijk financieel vooruit en bewaar de rust in je bedrijf door ongewenste risico’s te vermijden en controle te hebben over de uitkomst.
  • Hou het ritme aan van vooruit sturen en evalueren.
  • Vertrouw niet op cijfers alleen, bouw altijd context door te luisteren naar wat medewerkers binnen de organisatie zeggen.
  • Behoud het goede maar durf tijdig te stoppen wat niet goed gaat en knopen door te hakken.
  • Leer van ondernemers die verder zijn dan jezelf.

Waar sta ik over 2 jaar

Dan heb ik verder gebouwd aan onze en andere ondernemingen om de wereld een stukje mooier te maken. Door leergierig en vakkundig te zijn met oog voor mens en de wereld om ons heen. Met honderd procent commitment en door met elkaar samen te werken voor het beste resultaat.
 
Mijn bedrijf: SDS Ommen