Niek Karsmakers

Aimforthemoon

  • Innovatie
  • Zelfsturing
  • Sales & Marketing
  • Strategie
Beschikbaar
nlgroeit - Niek Karsmakers
Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden die de toekomst te bieden heeft. Met mijn nieuwsgierigheid naar het snijvlak tussen technologie en business ben ik in 2002 aan de TU/e gaan studeren. Na mijn studie wilde ik mijn academische innovatiekennis toepassen in de echte wereld. Ik begon als organisatieadviseur. Ik vond het leuk en leerde veel, maar al snel merkte ik dat binnen de meeste grote organisaties veel gesproken werd over innovatie, maar dat er een gebrek was aan daadwerkelijke realisatie en impact. Ik zag veel ondernemerskansen binnen die grote bedrijven, maar de politiek, processen en systemen die er waren, belemmerden innovatie in plaats van ze te bevorderen. Dit moest veranderen! Ondernemerschap was volgens mij de oplossing. In 2012 ben ik met Jesse van der Meulen Aimforthemoon gestart. Vanaf dat moment heb ik me gefocust op het samenwerken met grote organisaties om door ondernemerschap innovatie en groei te realiseren. Het beste van twee werelden combineren: bedrijfsmiddelen en schaal versus ondernemersflexibiliteit en snelheid.
 

Bedrijfsactiviteiten

Corporate Innovatie Studio - Innovatiestrategie, Corporate Venturing, Digital Products.
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

De weg naar succes is geplaveid met mislukkingen. Durf zoveel mogelijk "fouten" te maken. Maak ze snel en zo goedkoop mogelijk. Maak elke fout maar één keer en zorg dat je ervan leert.
 

Mijn succesformule

Kwetsbaarheid is kracht. Weet waar je goed in bent, maar belangrijker: weet waar je tekort schiet. Verbind de juiste mensen om je heen met een inspirerende visie en daadkracht. Alleen ga je snel, samen kom je ver.
 
 
"Dream big, start small, act now, and make it happen together!”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Wil je innoveren? Ik deel graag al mijn ervaringen.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Dagelijks maak ik nieuwe onverwachte maar relevante verbindingen. Ik ontmoet moedige leiders en ondernemers voor wederzijdse inspiratie. Terwijl ik dit doe, probeer ik van de wereld een betere plek te maken.
 
Mijn bedrijf: Aimforthemoon
 
Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien