Oscar Kneppers

Origen

  • Bedrijfscultuur
  • Leiderschap
  • Innovatie
  • Bedrijfsovername
Beschikbaar
nlgroeit - oscar kneppers
Ik ben een energieke, gedreven en nieuwsgierige persoonlijkheid met een goed gevoel voor timing. Als ondernemer heb ik sinds 1998 verschillende cross-media-titels gelanceerd op het gebied van nieuwe media en technologie. Nadat ik mijn mediabedrijven Emerge en Bright had verkocht, zette ik Rockstart, een startup accelerator, op. Binnen dat bedrijf hield ik me bezig met formats die startups in de eerste 1000 dagen ondersteunen. Met mijn teams won ik verschillende awards. Zo werd Rockstart tweemaal uitgeroepen tot beste investeerder tijdens de Dutch Startup Awards. Vijf jaar geleden heb ik binnen Rockstart een opvolger aangesteld en ben zelf als CEO teruggetreden. Nu ben ik alleen als Board-member actief. Daarna heb ik vanuit een nieuw idee in 2020 mijn nieuwe bedrijf House of Origen opgestart.
 

Bedrijfsactiviteiten

Binnen mijn huidigie bedrijf House of Origen: het ondersteunen van (ambachtelijke) ondernemers met een passend en relevant ecosysteem voor opleiding, overdracht, marktbewerking, organisatie en financiering.
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Tijd = Opties.
 

Mijn succesformule

Schets een beeld dat verlangen bij je klanten oproept en je team richting geeft.
 
 
"Begin with the end in mind”
(citaat van Covey)
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Werk als ondernemer niet in je bedrijf maar áán je bedrijf.
Praat met andere ondernemers - daar leer je het meeste van en hoe je als ondernemer belangeloos kan praten.
Laat je gesprekspartner voelen waar je zit in het systeem (in welke fase) en denk vanuit daar verder.
Kijk eens naar iets totaal anders dan je gewend bent om te kunnen reflecteren en voor inspiratie (denk aan kunst, de natuur e.d.).
En vooral, wees niet bang.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Dan heb ik mijn eerste fysieke House of Origen geopend op een centrale, zichtbare en toegankelijke locatie en werk ik aan de verdere opbouw van dit bedrijf.
 
Mijn bedrijf: Origen
 
Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien