Peter Smink

Ministerie van Financiën

  • Bedrijfscultuur
  • Innovatie
  • Strategie
Beschikbaar
Peter Smink-nlgroeit
In 2001 trad ik in dienst bij Vattenfall (voorheen NUON) en bekleedde ik verschillende managementposities, voornamelijk financieel gerelateerd. Voordat ik werkzaam was voor Vattenfall vervulde ik verschillende managementfuncties bij KPN en PricewaterhouseCoopers (PwC). Daarnaast ben ik lid van de Raad van Commissarissen van Foundation Rural Energy Services (FRES) en van Yellow & Blue Clean Energy Investments B.V. Ik ben ook lid van het bestuur Vereniging Energie-Nederland. Ik was vanaf november 2013 Chief Executive en Financial Officer van Vattenfall en vanaf maart tot en met december 2019 CEO. Sinds 2018 zit ik in de Raad van Commissarissen van de GVB en Raad van Toezicht van Amsterdam&Partners.
 
Per 1 juni ben ik directeur-generaal Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. 
 

Bedrijfsactiviteiten

Vattenfall is een energieonderneming, die circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden onze klanten verschillende duurzame producten en oplossingen. "Er is voor Vattenfall een rol weggelegd als we niet meer louter denken in grootschalige productie. Bij die activiteiten vermindert het verdienpotentieel sterk en komt het ook niet mee terug. We moeten deel gaan uitmaken van de energietransitie. We proberen tussen de klant en de maker van bijvoorbeeld zonnepanelen in te gaan zitten. We worden steeds meer een dienstverlenend bedrijf. Want iemand zal toch de dagelijkse stroom moeten regelen tussen consument en producent." uit interview Financieel Dagblad
 
Amsterdam&Partners is een non-profitorganisatie in de publiek-private sector met als Amsterdam nog beter maken om te leven, werken en om te bezoeken.
 
GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam. Dagelijks reizen ongeveer 938.000 mensen met de metro, tram en bus en op de veren over het IJ en Noordzeekanaal.
 
Het directoraat-generaal Belastingdienst voert de belastingwetgeving (inclusief toeslagen) en de douanewetgeving uit. De Belastingdienst zorgt voor de heffing en inning van belastingen en keert toeslagen uit. Het directoraat-generaal Fiscale Zaken ontwikkelt fiscaal beleid en fiscale wetgeving.
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

 

Mijn succesformule

 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

 

Waar sta ik over 2 jaar