Ralph van Dam

Journey of Enterprises

  • Technologie
  • Strategie
  • Sales & Marketing
  • Zwaar weer
Beschikbaar
Ralph van Dam-nlgroeit

Ralph van Dam heeft een passie voor ondernemerschap, groei en continuïteit. Hij is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups en kent het klappen van de zweep waar het over ondernemen gaat. Tegenwoordig combineert hij het ondernemerschap bewust met een functie in het corporate bedrijfsleven. Zo is hij actief als Business Partner Ondernemerschap bij Centraal Beheer Bedrijven, maar inspireert, adviseert en coacht hij ook ondernemers vanuit zijn eigen onderneming Journey of Enterprises (JOE).

Mijn succesformule

Er is geen standaard formule voor succes. Geloof in jezelf, ken je talenten en beperkingen als mens en als ondernemer. Zorg dat je dicht bij jezelf blijft en glashelder voor ogen houd waarom je onderneemt. Wat draagt jouw ondernemerschap bij aan jouw persoonlijke doelen in het leven? Als je daar antwoord op hebt gegeven dan kun je een doel stellen en een strategie bepalen voor elke onderneming. 

Iets over mezelf


Ik ben van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. Ik ben (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet. Mijn bedrijven zijn actief op het snijvlak van Internettechnologie, media en (digital) marketing. 
 

'De persoon achter de ondernemer is de kritische succesfactor voor ieder bedrijf.'

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

  • de persoon achter de ondernemer is de kritische succesfactor voor ieder bedrijf.
  •  ‘Failure is the mother of success’. Durf fouten te maken, ervan te leren en je geleerde lessen te delen.
  • ondernemerschap vraagt om een combinatie van eindeloze inspiratie en creatie drang enerzijds en doorzettingsvermogen en veerkracht anderzijds, om telkens weer op te staan als het tegenzit.
  • Manage your downside risk, juist in een periode dat het erg goed gaat met je onderneming is het zaak om risico’s kritisch onder de loep te nemen. Kijk hierbij zowel naar interne als naar externe factoren die een bedreiging kunnen vormen. 

Waar sta ik over 2 jaar.

Ik ben thoughtleader op het gebied van ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ik bied een ondernemersprogramma aan gericht op de mens achter de ondernemer. Ik organiseer een aantal keer per jaar een ondernemersreis. Ik geef mijn tweede ondernemersboek (ondernemersverhalen bundel, lessons learned) uit. 

Lees ook Interview met Ralph van Dam: De keerzijde van ondernemerschap en De keerzijde van onstuimige groei.

Mijn bedrijven: Journey of Enterprises en Ondernemersreizen.nl

Mijn boek: Langs de afgrond, lessons learned van een ondernemer

Mijn LinkedIn

Ralph van Dam-nlgroeit
Langsdeafgrond.nl | Interview boek Ralph van Dam