Stephan Derksen

  • Bedrijfsovername
  • Sales & Marketing
  • Internationaliseren
  • Strategie
Beschikbaar
Tussen 2012-2019 ben ik actief geweest bij Infotheek Groep (880 mln omzet) waarvan de laatste 4 jaar respectievelijk in de rol van M&A Directeur voor de Groep en algemeen directeur van de distributie divisie (met 400FTE).
Ik was daar weliswaar lid van de board of directors met een klein belang maar geen DGA. Wél heb ik alle stappen richting management buyout, private equity en overnames etc zelf van zeer dichtbij meegemaakt cq zelf aangestuurd. Op dit moment ben ik CEO bij Unified, toetrede tot de aandeelhouders zal in de komende maanden plaatsvinden.
 

Bedrijfsactiviteiten

Managed datacenter services en hybrid cloud oplossingen
 

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Dat ik meer groeiversneller ben dan starter. Dat het aantrekken van extern kapitaal geen valsspelen is en dat trots zijn op 'nooit voor een lening bij de bank hoeven aankloppen' weliswaar voorkomt dat je verantwoording moet afleggen aan een derde maar ook een rem kan zijn voor groei.
 

Mijn succesformule

High performance cultuur + goed plan + duidelijke targets & kpi's + effectieve sales + DOEN = succes + groei + plezier
 
 
"Ondernemen is doen. Maak het niet groter dan het is, maar zorg voor een goed plan, stop 90% van je tijd in de goede uitvoering ervan en vergeet de financiering niet.”
 

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

Ik kan andere ondernemers helpen met voorbereiden op een exit: wat is een goede exit strategie, wat moet ik daarvoor doen, wat komt er op je af als je dat proces in gaat, hoe is het om met private equity te werken? Daarnaast: organische groei dmv sales versnellen.
 

Waar sta ik over 2 jaar

Omzet en winst verdubbeld + 2 overnames + voorbereiden voor eventuele exit.
 
Mijn bedrijf: Unified