Suleyman Gogus

Sensa Zorg

 • Bedrijfsovername
 • Strategie
 • Zwaar weer
 • Leiderschap
Beschikbaar
nlgroeit - Suleyman Gogus

Ik ben betrokken bij acht ondernemingen met in totaal 210 medewerkers. De passie voor het ondernemen, voornamelijk vanuit de huidige onderneming Sensa Zorg, is ontstaan vanuit mijn praktijkervaringen als jongerenwerker. Sensa Zorg is gespecialiseerd in het bieden van cultuur sensitieve hulpverlening waarbij ons bestand bestaat uit cliënten met 39 en medewerkers met 23 verschillende etnische achtergronden. We bundelen graag onze kennis om tot een efficiënt one stop shop concept te komen. Onze missie is 'Sensatieve zorg met sensatieve professionals voor een sensatieve samenleving'. 

Bedrijfsactiviteiten

Samen met Gulcan Kotan ben ik mede-eigenaar van de volgende ondernemingen:
 • Sensa Zorg: zorginstelling die gespecialiseerd is in specialistisch jeugdhulp en cultuur sensitieve zorg. Sensa Zorg is actief op het gebied van jeugdhulp, ambulante ondersteuning, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en groene zorg. 
 • Kraamzorg Anne Noord-Holland: kraamzorginstelling die gespecialiseerd is in het leveren van cultuur sensitieve kraamzorg.
 • GGZ Sensa: Transculturele Generalistische Basis (jeugd) GGZ & specialistische GGZ voor zowel kinderen als ouderen.
 • Chique-O-Latte: een chocoladecafé waarbij het puur gaat om belevenis. Het betreft een concept dat internationaal actief is geworden d.m.v. franchise. Momenteel heeft Chique-O-Latte filialen die gevestigd zijn in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Dubai, Chicago en Luxemburg.
 • Stichting Sensa: bestaat al enige tijd binnen Sensa Zorg in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stuurgroep zorgt ervoor dat de belangen van Stichting Sensa goed worden behartigd en dat het vrijgemaakte geldbedrag voor de juiste doeleinden ingezet wordt.  
 • Instituut Culturele Zorg :een landelijke beweging voor passende en cultuursensitieve zorg. Wij willen het intercultureel contact tussen cliënt en zorgverleners verbeteren. Dit doen we door workshops en cursussen aan te bieden.
 • Onfluence: een full service influencer marketing bureau.Gevestigd in Amsterdam, maar opereert in heel Nederland.
 • Inmedita: eersteklas medische toerismebegeleiding met een sterke nadruk op de veiligheid en het comfort van onze klanten.
 • The Maestro Investment: Een one-stop-shop voor bedrijven en individuen met allesomvattende servicebehoeften op het gebied van internationale handel / investeringsadvies, merk- en reputatiemanagement, licenties, marketing, public relations, boekhouding en vermogensbeheer.

 Daarnaast ben ik Bestuurslid bij The Present Movement en Mentor bij nlgroeit.

Wat heb ik geleerd als ondernemer


Ondernemen blijft leuk als het een betekenis heeft!


Mijn succesformule


Neem altijd tijd voor ontspanning en sport, houdt dit ook aan in turbulente tijden. Het is namelijk belangrijk om mentaal fit te blijven! Ga de uitdaging aan, onderzoek, analyseer, werk het uit en ontdek zodoende het “gat” in de markt. Speel in op de nieuwe trends of ontwikkelingen, voer een goede concurrentenanalyse uit en maak je onderneming zichtbaar. Breng in kaart wat jouw onderneming anders maakt! Naast het ondernemerschap is het belangrijk (maatschappelijk) actief te zijn in diverse ondernemersverenigingen en netwerken.
 
 
"Het woord crisis wordt in het Chinees met twee karakters geschreven. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden. -John F. Kennedy”

Welke inzichten kan ik jou als ondernemer bijbrengen

- Conceptualisatie: hoe je een uniek concept kunt bedenken en in de markt kunt introduceren.
- Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap: hoe je als ondernemer een bijdrage kunt leveren aan onze maatschappij.
- Expertise: gezondheidszorg in breedste zin van het woord: horeca concepten, strategie en risk management.
- Ondernemerschap: initiatief en risico durven nemen, vertrouwen geven, hoge doelen stellen en die ook daadwerkelijk behalen!

Waar sta ik over 2 jaar

Dan heb ik meerdere bossen geplant in verschillende steden. We zijn gestart in Haarlem met een Tiny Forest
 
 
 
nlgroeit - Suleyman Gogus
Suleyman Gogus