Willem-Jeroen Stevens

Scale Up Cap BV

  • Internationaliseren
  • Strategie
  • Technologie
  • Financiering
  • Zwaar weer
Beschikbaar
Willem-Jeroen Steven-nlgroeit

Mijn specifieke persoonlijke skills liggen op het terrein van informatie technologie, analyse van grote hoeveelheden data, proces optimalisering, data-robotics en financiële processen.

Ik heb een groot internationaal netwerk van bedrijven en investeerders wat ik kan inzetten voor groeibedrijven.

Bedrijfsactiviteiten

CEO FOUNDER: Transparent is opgericht in 2000. Ben de medeoprichter en was CEO van 2000 tot 2017. Een echte fin-Tech, waarbij we financiële data van klanten analyseren. 

Transparent is begonnen in 2000, op een zolderkamertje met 2 medewerkers en gegroeid tot een (kleine) wereldspeler met meer dan 100 medewerkers, kantoren in een aantal landen, die honderden miljarden aan inkoopdata verwerkt per jaar.

Gedurende de groei veel meegemaakt zoals buitenlandse overnames, financiering vinden, aandeelhouders uitdagingen, Teams bouwen, IT uitdagingen, proces optimalisatie, internationale groei, Stip op de horizon en focus. Met Transparent Twee overnames gedaan in de USA.

Transparent is verkocht eind 2016 aan een groep investeerders uit UK en Zuid Afrika.

2017-2019 Associate Partner bij Drake Star en Improved Corporate FinanceEen Corporate Finance group,

2019 Co-Founder Round Table Insights. Een concept waarbij kennis wordt gedeeld onder de aanwezigen, nu sinds Corona online met recent een evenement met meer dan 20 sprekers.

2019 CEO – Founder Scale Up Cap BV. Corporate Finance, waar we ondernemers en aandeelhouders helpen en begeleiden in de zoektocht naar de juiste financiering, waarbij we gebruik kunnen maken van het wereldwijde netwerk van onze partners zoals Arbor Lake Capital. Ook heb ik geïnvesteerd in een aantal veelbelovende Scale up companies.

Mijn succesformule

Team, Doel, focus, drive, meten is weten, delen.

Vanaf het eerste moment dat ik begon met Transparent hadden we als doel om het grootste data analyse bedrijf van ter wereld te worden.

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

Het team om de ondernemer heen is van cruciaal belang. Zaken die belangrijk zijn:
Soms moet er eerst wat problemen uit het verleden worden opgeruimd. Bijvoorbeeld aandeelhouders uitdagingen, team structuren. Daarna focus!

Wat is je doel, wat is de Noorderster, je Big Hairy Audacious Goal (BHAG), de HolyGrail? Hoe ga je daar komen? Wat is het plan? Want als je weet waar je naar toe
wilt is het makkelijk terugrekenen wat je nog moet doen om daar te komen. Welke keuzes ga je maken? Daarna meten en weten waar je staat. Als ondernemer is focus cruciaal. Nee zeggen is ook een kunst!

Waar sta ik over twee jaar

Transparent is verkocht, dus daar heb ik geen controle meer over, persoonlijk ben ik met vele nieuwe projecten bezig, waaronder mentor en coach van acht Scale Up bedrijven. In 2022 zal ik in meerdere bedrijven hebben geïnvesteerd, zal Scale Up Cap een Corporate Finance club zijn met een Europese voet en mogelijk weer CEO zijn bij een snelgroeiend bedrijf. maar ik wil altijd graag ondernemers blijven helpen want dat is een Win-win deal!

Mijn bedrijf

Mijn LinkedIn profiel