Willem-Jeroen Stevens

Scale Up Cap BV

  • Internationaliseren
  • Strategie
  • Technologie
  • Financiering
Beschikbaar
Willem-Jeroen Steven-nlgroeit

Mijn specifieke persoonlijke skills liggen op het terrein van informatie technologie, analyse van grote hoeveelheden data, proces optimalisering, data-robotics en financiële processen. Ik heb een groot internationaal netwerk van bedrijven en investeerders wat ik kan inzetten voor groeibedrijven.

Bedrijfsactiviteiten

2000-2017:
Transparent is opgericht in 2000. Ik ben mede-oprichter en was CEO van 2000 tot 2017. Een echte fin-Tech, avant la lettre, waar financiële data van internationale klanten wordt geanalyseerd. Transparent is begonnen in 2000, op een zolderkamertje met 2 man en gegroeid tot een (kleine) wereldspeler met meer dan 100 medewerkers, kantoren in een aantal landen, die honderden miljarden aan inkoopdata verwerkt per jaar. Gedurende de groei heb ik heel veel meegemaakt zoals buitenlandse overnames, financiering vinden, aandeelhouders uitdagingen, teams bouwen, IT uitdagingen, proces-optimalisatie, internationale groei via green fielden, stip op de horizon en focus. Met Transparent hebben we twee overnames gedaan in de USA en daar heb ik veel van geleerd. Transparent is eind 2016 verkocht aan een groep investeerders uit UK en Zuid-Afrika.

2018-2020:
Associate-Partner bij Drake Star en Improved Corporate Finance, een internationaal opererende Corporate Finance group.

2019:
Co-Founder Round Table Insights; dit is een concept waarbij kennis wordt gedeeld onder de aanwezigen, nu sinds Corona online met bij het recentste evenement wel 20 sprekers.

2019:
Managing Partner en Founder Scale Up Cap BV; corporate finance met op dit moment 11 partners, waar we ondernemers, eigenaren en aandeelhouders helpen en begeleiden in de zoektocht naar de juiste financiering, door gebruik te maken van het wereldwijde netwerk van onze partners, toegang tot vele databases en data tools. Ook heb ik geïnvesteerd in een aantal veelbelovende scale up companies.

Mijn succesformule

BHAG, Team, doel, focus, drive, meten is weten, delen. Vanaf het eerste moment dat we begonnen met Transparent hadden we als doel om het een van de grootste data analyse bedrijven ter wereld te laten worden. Vanuit daar makkelijk terugrekenen tot wat je elk jaar moet doen om dat te halen.

Welke inzichten kan ik je bijbrengen

Als ik begin met een nieuwe mentor-rol kijk ik eerst naar de ondernemer en de mensen om hem (of haar) heen, en of ik wel pas als mentor bij de onderneming: Ik ben BtoB, niet BtoC. De ondernemer moet snel willen groeien, de klik met de ondernemer moet er zijn van beide kanten.

Ook is het team om de ondernemer heen van cruciaal belang. Wie zijn dat en wat doen ze? Zijn er andere aandeelhouders welke niet meer actief meewerken? Waarom niet of waarom wel? Soms moeten er eerst wat problemen uit het verleden worden besproken en opgeruimd. Denk bijvoorbeeld aan aandeelhouders-uitdagingen en het team structureren. Daarna: focus, focus, focus!

Wat is je doel, wat is de Noorderster, je Big Hairy Audacious Goal (BHAG), de HolyGrail? Hoe ga je daar komen? Wat is het plan? Want, als je weet waar je naar toe wilt is het makkelijk terugrekenen wat je nog moet doen om daar te komen. Welke keuzes ga je maken? Daarna meten en weten waar je staat. Als ondernemer is focus cruciaal. Nee zeggen is ook een kunst!

Waar sta ik over twee jaar

Momenteel ben ik met een aantal projecten bezig, maar vooral vol aan het focussen op Scale Up Cap en druk met nlgroeit, waar ik nu mentor en coach ben van acht Scale Up bedrijven.
In 2023 zal ik in nog een paar bedrijven hebben geïnvesteerd, zal Scale Up Cap een Corporate Finance club zijn met een brede Europese voet en zal ik nog altijd ondernemers aan het coachen zijn.
Dat laatste vind ik belangrijk, ik zal altijd graag ondernemers blijven helpen en coachen want dat is een Win-win deal. Ook voor de mentoren is het namelijk interessant omdat die zo continu in aanraking komen met top ondernemers en hun ideeën!

Mijn bedrijf: Scale up cap

Mijn LinkedIn