Bestuur nlgroeit

Nlgroeit is in 2016 opgericht vanuit stichting NLevator samen met KVK en NL2025 . Met als doel: het groeivermogen van Nederlandse MKB-ondernemers te vergroten. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is een krachtig programma ontwikkeld. Kern van dit programma is ondernemers te inspireren om groter te denken, hen te activeren om vooral ook aan zichzelf te werken en te faciliteren met een doorverwijzing naar partijen binnen het nlgroeit eco-systeem, zoals bijvoorbeeld een mentor.

Kees de Jong - NLevator

 

Kees is ondernemer, investeerder, spreker, mentor en schrijver. Sinds hij samen met zijn compagnon Wout van der Wijk Blauw Research begon, heeft Kees meerdere snelgroeiende bedrijven in binnen en buitenland geleid. Sinds z’n eigen groeiopleiding aan het MIT executive center heeft hij een rare begeestering ontwikkeld om ook andere ondernemers meer aan zichzelf te laten werken.

Kees zou graag zien dat Nederlandse ondernemers groter denken, professioneler ondernemen en daarbij ook meer aan zichzelf zouden werken. Peter Drucker zei al ‘the bottle neck is always at the top of the bottle’. Vanuit zijn eigen ervaring is hij ervan overtuigd dat ondernemers makkelijker kunnen groeien door vooral hun eigen gedrag op de nieuwe groeifase aan te passen.

Monique Ansink - Jumbo Cargo Products

 

Monique Ansink is ruim 20 jaar eigenaar van Jumbo Cargo Products, producent van ladingzekersproducten. Haar loopbaan startte in de sales als 21-jarige bij het bedrijf die zij jaren later kocht en op dit moment runt. Het bedrijf verkocht toentertijd alleen sleepkabels in Nederland. Exporteren was de volgende stap. Met een koffer vol producten reisde ze door heel Europa. “Een fantastische baan maar na 5 jaar wilde ik een kijkje nemen in de keuken van een groot bedrijf.” Ze ging aan de slag bij Nestlé, als eerste vrouwelijke accountmanager ooit binnen het bedrijf. Met flink wat ervaring rijker keerde ze terug naar waar haar carrière ooit begon.

Het avontuur van ondernemerschap trok haar wel. Door haar ervaring die zij had opgedaan bij Nestlé, wist ze 1 ding zeker: met 1 product win je de oorlog niet. Monique ging direct op onderzoek uit en speurde door de schappen van haar klanten. Uiteindelijk koos ze voor spanbanden. Een ontzettend goede keuze bleek achteraf, er was namelijk een veel grotere markt voor. Het bedrijf groeide organisch. Inmiddels levert het bedrijf aan 26 landen, waaronder heel Europa. Vanuit hun kantoor in Vietnam leveren zij aan onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Maleisië.