Hulp van een mentor

Je bedrijf groeit, of je loopt in deze tijden tegen grote uitdagingen aan. Iedere dag, week en maand is anders. Je wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen waar je niet altijd het antwoord op hebt.
Hoe houd ik m’n mensen gemotiveerd? Hoe financier ik m’n groei? Waarom werk ik eigenlijk 80 uur per week? Of hoe kan ik het beste internationaliseren? Een scherpe groeistrategie helpt te focussen en ambities waar te maken. Maar waar begin je? Blikken grote ondernemers terug op hun ondernemersbestaan, dan blijkt vaak dat er iemand naast ze stond die ze met raad en daad konden vertrouwen: een mentor. Zonder deze persoon waren ze nooit zover gekomen. 

nlgroeit is een platform door ondernemers, voor ondernemers met een bedrijf met een omzet tussen de 1 en 100 miljoen. Wij helpen jou –gratis- aan je volgende stap. Zodat jij makkelijker, beter en sneller kan groeien. Hoe we dat doen? Door een ondernemer die net een paar stappen verder is, in contact te brengen met jou. Een ondernemer met expertise, aansluitend op jouw groeivraag. Een mentor die als raadgever naast je staat.

 

Een greep van de nlgroeit mentoren

We zijn trots op onze 400+ mentoren. Zij ondervonden aan den lijve dat een inzicht, een aanwijzing van een mentor of een moment van inspiratie hèt verschil kan maken in persoonlijke groei en dat van je bedrijf. Ze weten wat je doormaakt. Ze hebben het zelf meegemaakt. Een mentor staat als raadgever naast je, is een perfecte sparringspartner, daagt uit, ondersteunt, inspireert en biedt inzicht.

In 6 stappen naar groei:

(1) Gratis aanmelden

In het mentortraject staat jouw groeivraag centraal. Daarom vragen we altijd als eerste om een intakeformulier in te vullen en je groeivraag te formuleren. Wat wil je bespreken met je mentor? Waar loop jij op dit moment keihard tegenaan? Groeivragen zijn sterk afhankelijk van de fase van groei waarin je zit. Waar de ene ondernemer vragen heeft rond de marktontwikkeling en positionering van het bedrijf, worstelt de andere ondernemer met schaalbaarheid. Of misschien zit bij jou de crux bij het loslaten van de dagelijks gang van zaken en belangrijke taken delegeren aan een managementteam? 

(2) Een geschikte mentor voor jou

De mentoren van nlgroeit zijn allemaal ervaren ondernemers die al een paar stappen verder zijn dan jij en die hun inzichten graag met je delen. De expertise van deze ervaren ondernemers wisselt van strategie tot leiderschap en van internationalisering tot innovatie. Uiteraard is er ook diversiteit in de sector waarin het bedrijf van de mentor actief is. Die varieert van industrie tot webshop en van technologie tot food. We streven naar een zo’n divers mogelijk netwerk. Zo sluit de kennis van jouw mentor goed aan op je groeivraag en ambitie. Benieuwd naar namen en gezichten? Bekijk de profielen van de nlgroeit-mentoren.

Bekijk onze mentoren

(3) Matchmaking

Een adviseur van nlgroeit checkt je aanvraag. Heb je alles ingevuld en is je groeivraag helder? Niet alleen jouw voorkeur voor een bepaalde mentor speelt een rol tijdens het matchen. Ook andere zaken hebben invloed, zoals bedrijfsomvang, ambitie, specifieke groeivraag en locatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de mentor van je keus niet beschikbaar is of dat een andere mentor beter aansluit op je groeivraag en –ambitie. Zodra we een geschikte mentor voor je hebben gevonden, stellen we je profiel aan hem voor.

Waar sta jij?

(4) Het gesprek

Staan alle seinen op groen? Dan kun jij de mentor benaderen voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreek je de inhoud van het mentortraject en je spreekt af wanneer jullie gesprekken zullen hebben.

Meld je aan

(5) Evaluatie

Van evaluatie leren we ontzettend veel. Die vijfde stap is dus heel belangrijk. In een formulier geef je onder andere aan hoeveel gesprekken je met de mentor hebt gehad, of de gesprekken waardevol zijn geweest en hoeveel de inzichten hebben bijgedragen aan toekomstige groei. We evalueren ieder mentortraject.

Top 250 Groeibedrijven

(6) Pay it forward

Misschien wel de mooiste stap: pay it forward. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We verwachten wel dat je na succesvolle deelname ook een deel van jouw tijd beschikbaar stelt om als mentor voor andere ondernemers te fungeren. Daarmee help jij ook weer een ondernemer groeien.

Mentor worden

Aanmeldcriteria

  • De onderneming bestaat minimaal drie jaar
  • De omzet van de onderneming is in het boekjaar voorafgaand aan het lopende boekjaar minimaal één miljoen euro
  • Er is sprake van minimaal 5 werkzame personen (m.u.v. netwerkorganisatie)
  • De onderneming heeft een duidelijk groeidoel (ambitie)

Interessante content voor jou