Wat betekent aanmelden bij nlgroeit?

Aanmelden is de eerste stap om met nlgroeit kennis te maken, jij kiest

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief: Je ontvangt vrijblijvend 2-wekelijks de nieuwsbrief met inspirerende content, zoals blogs, interviews, videos en podcasts. Ook blijf je op de hoogte van al onze events en groei-programma's. Handig wanneer je een event ziet waar je graag naar toe wilt. Mis nooit meer iets!
  • Doe het nationale groeiassessment: Het assessment brengt in kaart waar voor jou de grootste kansen liggen en hoe je die kan benutten. Bovendien kun je jezelf vergelijken met andere groei-ondernemers, een mooie benchmark dus! Het assessment is ontwikkeld in samenwerking met de Denktank van nlgroeit en met diverse experts en partners van nlgroeit. De vragen zijn gebaseerd op diverse wetenschappelijke groeimodellen en adviezen van groeiondernemers en experts. 
  • Vraag een mentor aan: Je kunt je onderstaand ook direct aanmelden voor een mentor. Wanneer je aan de slag gaat met een mentor traject, dan wordt het assessment gratis aangeboden door nlgroeit. Het rapport wordt namelijk vaak als praatstuk benut bij de mentorgesprekken. Neem een kijkje op de mentoren pagina voor de +450 zeer gekwalificeerde mentoren van nlgroeit. Allemaal ondernemers die al hebben meegemaakt waar jij nu mee worstelt.

Zet nog vandaag je eerste groeistap!

 

Naar groeiassessment

In 6 stappen naar groei:

(1) Gratis aanmelden

In het mentortraject staat jouw groeivraag centraal. Daarom vragen we altijd als eerste om een intakeformulier in te vullen en je groeivraag te formuleren. Wat wil je bespreken met je mentor? Waar loop jij op dit moment keihard tegenaan? Groeivragen zijn sterk afhankelijk van de fase van groei waarin je zit. Waar de ene ondernemer vragen heeft rond de marktontwikkeling en positionering van het bedrijf, worstelt de andere ondernemer met schaalbaarheid. Of misschien zit bij jou de crux bij het loslaten van de dagelijks gang van zaken en belangrijke taken delegeren aan een managementteam? 

(2) Een geschikte mentor voor jou

De mentoren van nlgroeit zijn allemaal ervaren ondernemers die al een paar stappen verder zijn dan jij en die hun inzichten graag met je delen. De expertise van deze ervaren ondernemers wisselt van strategie tot leiderschap en van internationalisering tot innovatie. Uiteraard is er ook diversiteit in de sector waarin het bedrijf van de mentor actief is. Die varieert van industrie tot webshop en van technologie tot food. We streven naar een zo’n divers mogelijk netwerk. Zo sluit de kennis van jouw mentor goed aan op je groeivraag en ambitie. Benieuwd naar namen en gezichten? Bekijk de profielen van de nlgroeit-mentoren.

Bekijk onze mentoren

(3) Matchmaking

Een adviseur van nlgroeit checkt je aanvraag. Heb je alles ingevuld en is je groeivraag helder? Niet alleen jouw voorkeur voor een bepaalde mentor speelt een rol tijdens het matchen. Ook andere zaken hebben invloed, zoals bedrijfsomvang, ambitie, specifieke groeivraag en locatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de mentor van je keus niet beschikbaar is of dat een andere mentor beter aansluit op je groeivraag en –ambitie. Zodra we een geschikte mentor voor je hebben gevonden, stellen we je profiel aan hem voor.

Waar sta jij?

(4) Het gesprek

Staan alle seinen op groen? Dan kun jij de mentor benaderen voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreek je de inhoud van het mentortraject en je spreekt af wanneer jullie gesprekken zullen hebben.

Meld je aan

(5) Evaluatie

Van evaluatie leren we ontzettend veel. Die vijfde stap is dus heel belangrijk. In een formulier geef je onder andere aan hoeveel gesprekken je met de mentor hebt gehad, of de gesprekken waardevol zijn geweest en hoeveel de inzichten hebben bijgedragen aan toekomstige groei. We evalueren ieder mentortraject.

Top 250 Groeibedrijven

(6) Pay it forward

Misschien wel de mooiste stap: pay it forward. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We verwachten wel dat je na succesvolle deelname ook een deel van jouw tijd beschikbaar stelt om als mentor voor andere ondernemers te fungeren. Daarmee help jij ook weer een ondernemer groeien.

Mentor worden

Aanmeldcriteria

  • De onderneming bestaat minimaal drie jaar
  • De omzet van de onderneming is in het boekjaar voorafgaand aan het lopende boekjaar minimaal één miljoen euro
  • Er is sprake van minimaal 5 werkzame personen (m.u.v. netwerkorganisatie)
  • De onderneming heeft een duidelijk groeidoel (ambitie)