Over nlgroeit

Dit is nlgroeit

Voor ondernemers met groeiambitie

nlgroeit is een publiek-private samenwerking. Bij nlgroeit werken overheid en ondernemers samen om groeiende bedrijven te laten doorgroeien. En zo de Nederlandse economie te versterken.

nlgroeit in een notendop

nlgroeit ontwikkelt en support initiatieven waarbij ondernemers elkaar kunnen helpen in hun groeiproces (peer-to-peercoaching). Het programma brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, mentoren, coaches en opleiders, die hen kunnen helpen om hun volgende groeistap te zetten. nlgroeit wil de krachten van bestaande initiatieven versterken: samen werken aan een sterk ecosysteem van en voor ambitieuze en groeiende ondernemers in Nederland.

Zo is nlgroeit ontstaan

Op 13 januari 2016 is nlgroeit gelanceerd: een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Doelstelling van dit initiatief is om het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf in Nederland te vergroten. Via een online platform:

  • maken we ondernemers bewust van groeikansen;
  • moedigen we ondernemers aan om gebruik te maken van o.a. mentoring, coaching en opleiding;
  • helpen we ondernemers bij de groeirealisatie, door hen te faciliteren bij het vinden van de ideale match met een mentor, opleiding of andere dienst die kan bijdragen aan groei.

Bestuur van nlgroeit

Het bestuur van nlgroeit bestaat uit vijf mensen: Kees de Jong en Niek Karsmakers van NLevator, Claudia Zuiderwijk en Peter Bargon van de KVK en Laurens van Vliet van NL2025.

Nlgroeit wordt gesteund door NL2025. Dit is een beweging van nu 80 mensen – aanjagers - uit allerlei disciplines (sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs). Deze aanjagers zetten zich in voor een beter Nederland. Daarbij richten zij zich met name op de thema’s onderwijs, vitale samenleving en duurzame groei. 

Raad van Groeiambassadeurs

Nlgroeit heeft een inspirerende Raad van Groeiambassadeurs onder voorzitterschap van Harold Goddijn (TomTom). Alle ambassadeurs kennen de klappen van de zweep en leiden de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Zij staan volledig achter het nlgroeit programma. Natuurlijk stellen zij hun kennis en ervaring beschikbaar als mentor voor nlgroeit.  Kees de Jong ging samen met hen op zoek naar het geheim van hun succes in een serie online portretten: ‘op zoek naar de groeiformule’.

Denktank

Om het nlgroeit programma en de resultaten te voorzien van een stevige wetenschappelijke basis is een denktank opgericht. 

Club nlgroeit

Voor ondernemers met minimaal 1 miljoen euro omzet en groeiambities is er club nlgroeit. Via de club komen zij in contact met andere groeiondernemers en met een mentor, die graag al zijn ervaringen deelt. Bovendien organiseert nlgroeit regelmatig exclusieve evenementen, waarbij het thema groei telkens vanuit een andere hoek wordt belicht. Daar ontmoeten groeiondernemers, ervaren groeimentoren en inspirerende sprekers elkaar.

Heb jij nog geen 1 miljoen omzet?

Nlgroeit is er voor ondernemers met meer dan 1 miljoen omzet en 5 medewerkers. Heb jij nog geen 1 miljoen omzet? Dan hebben we een overzicht van leeraanbod partijen die jou kunnen helpen naar de miljoen. Daarna zien we je graag terug en koppelen we je aan een mentor!