Raad van groeiambassadeurs

Nlgroeit heeft een inspirerende raad van Groeiambassadeurs, onder voorzitterschap van Nederlands snelste Groeier, Harold Goddijn (TomTom). Alle ambassadeurs kennen de klappen van de zweep en leiden de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Zij staan volledig achter het nlgroeit programma. Zij zijn ook mentor op dit platform en zijn onderdeel van de reeks ‘op zoek naar de groeiformule’. Dit is een online serie portretten die onder andere via dit platform te zien is.

Foto Harold GodijnHarold Goddijn - TomTom
Harold Goddijn was in 1991 mede-oprichter van het bedrijf Palmtop, dat al snel werd omgedoopt naar TomTom. Sinds 2001 is Harold CEO en heeft TomTom zich ontwikkeld tot een wereldspeler met ruim 4.000 medewerkers en een omzet van ongeveer een miljard euro. Een voorbeeld voor groeiend Nederland.

 

 

 

 

 

Pieter ZwartPieter Zwart - Coolblue
Pieter Zwart startte in 1999 met twee partners Coolblue. Het eerste product dat hij online verkocht was een mp3-speler vanuit zijn studentenkamer. Nu, dik vijftien jaar later, staat Pieter Zwart hoofd van een online imperium van 350 webwinkels en een omzet richting de 500 miljoen euro

 

 

Foto Harald SwinkelsHarald Swinkels - NLE
Groeiambassadeur Harald Swinkels is samen met Pieter Schoen verantwoordelijk voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Met een omzet richting de half miljard en meer dan 800.000 klanten zijn ze in tien jaar tijd inmiddels de 4e energiemaatschappij van Nederland.
 

 

 

Foto Jitse GroenJitse Groen - Thuisbezorgd / Takeaway
Groeiambassadeur Jitse Groen begon in 2000 zijn website thuisbezorgd.nl. Na een langzame start is zijn bedrijf geëxplodeerd tot marktleider en is hij met vele websites actief in tien landen. Ieder maand verwerkt het bedrijf tussen de 2 en 3 miljoen bestellingen per maand voor een omzet die richting de tweehonderd miljoen loopt. Samen met zo’n 500 medewerkers werkt hij hard aan verder groei en expansie.

 

Foto Heleen Dura Van OordHeleen Dura-van Oord - DQ&A
Groeiambassadeur Heleen Dura-van Oord -zakenvrouw van het jaar 2013- richtte in 2001 haar online media bedrijf DQ&A op. Na onstuimige groeiperiodes is haar bedrijf nu actief in acht landen en drie continenten. De onderneming heeft 150 medewerkers en koerst richting de 50 miljoen omzet. Hiernaast is Heleen mede-oprichter van Peak Capital, een investeringsmaatschappij voor groeibedrijven in de technologie-, media- en communicatiesector.

 

Foto Han de grootHan de Groot - Metrixlab / Macromill
Groeiambassadeur Han de Groot is oprichter van Metrixlab, dat hij als startup in 1999 samen met zijn compagnon uitbouwde tot een van de meest succesvolle online marktonderzoekbureaus ter wereld. Vele jaren voerde Metrixlab de FD Gazellen lijst aan. Inmiddels heeft hij samen met de Amerikaanse durfinvesteeerder Bain Capital, MetrixLab met het Japanse MACROMILL gefuseerd. Het fusiebedrijf heeft 1500 medewerkers in 13 landen en een jaaromzet van EUR 250 miljoen.


Foto Rene FrijtersRené Frijters - Alex / Knab
Groeiambassadeur René Frijters richtte samen met Peter Verhaar in 1999 de revolutionaire Alex beleggersbank op. Na een periode van onstuimige groei werd Alex -inmiddels met 130.000 klanten- voor 300 miljoen verkocht aan Binckbank. Na een korte rustpauze werkte hij drie jaar aan zijn nieuwe project, de Knab bank. Inmiddels heeft Knab 60.000 klanten en groeit de organisatie wederom razendsnel.

Foto Hugo KoningHugo de Koning - Young Capital
In 2001 richtte Groeiambassadeur Hugo de Koning samen met Bram Bosveld Studentenwerk op. Inmiddels is het bedrijf hernoemd in Young Capital en zendt men wekelijks tussen de 15.000 en 20.000 mensen uit. Young Capital heeft in Nederland 30 vestigingen en de omzet ontwikkelt zich naar 200 miljoen. Het bedrijf is inmiddels marktleider in Europa, maar de ondernemers nemen zich voor om in 2020 de grootste jongerenuitzendorganisatie ter wereld te zijn.

 

nlgroeit - bas van der veldtBas van der Veldt - AFAS
Bas was op jonge leeftijd begonnen bij AFAS. Tijdens zijn studie Bedrijfs Informatie Systemen aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij de ICT-wereld eigen gemaakt. Van productmanager heeft hij zich snel weten te ontwikkelen tot Algemeen Directeur (CEO). In 2015 wist AFAS 16% omzet groei te behalen.

 

 

 

Elske DoetsElske Doets - Jan Doets America Tours
Elske Doets is eigenaar en directeur van Jan Doets America Tours, een specialistische reisorganisatie die al 36 jaar USA en Canada tailormade vakanties organiseert en verkoopt. Ze zijn marktleider en de succesfactoren zijn een mix van technologie en fysieke klantinteractie. Elske Doets is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017.