Veel gestelde vragen

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van nlgroeit?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van ontwikkelingen in het programma en op het platform. Je kan je aanmelden op elke pagina linksonder.

Hoe kom ik in contact met nlgroeit?
Je kunt per mail via info@nlgroeit.nl contact opnemen met nlgroeit. Bellen kan uiteraard ook! Onze matchmakers helpen je graag verder:

  • Maureen Lashley (06-23648168)
  • Jeroen van Ieperen (0651245983)
  • Timothy van Zutphen (0621520451)

Hoe kom ik in contact met een groeimentor?
Nadat je de nationale groeitest hebt gedaan, kun je uit het aanbod van mentoren een keuze maken en een verzoek tot contact indienen. Nlgroeit-matchmaker zullen dan in overleg treden met de beoogde mentor en je verzoek bij hem of haar voorleggen. Bij een akkoord brengt de matchmaker je in contact met de mentor. Mocht er geen match met de mentor gemaakt kunnen worden, dan zoeken we samen met jou naar een andere geschikte mentor.

Waarom moet ik de nationale groeitest invullen als ik met een mentor of coach in contact wil komen?
We willen je graag matchen met de juiste mentor. Bij dat matchingsproces spelen zaken als bedrijfsomvang en andere specifieke zaken een rol. Door het stellen van vragen, creëren we een helder beeld van je behoeften.

Wat doen jullie met mijn ingevulde gegevens van de nationale groeitest?
De gegevens zijn anoniem, alleen jij vind het groeirapport na het invullen van de groeitest terug op je LinkedIn pagina. 

Kan ik me ook als groeimentor aanmelden?
Graag! Stuur een verzoek naar Maureen Lashley via info@nlgroeit.nl en zij neemt contact met je op. De criteria om mentor te kunnen worden, staat hier op het platform.

Zijn er kosten verbonden aan het mentortraject voor de groeiondernemer?
Aan deelname aan mentortrajecten via nlgroeit zijn geen kosten verbonden. Wel verwachten wij dat je na succesvolle deelname jezelf ook beschikbaar stelt als mentor als je aan de criteria voldoet. Daarmee help jij weer een ondernemer groeien! Hier vindt je meer informatie om je als mentor aan te sluiten bij nlgroeit.

Wat is het verschil tussen een groeiambassadeur en een groeimentor?
Nlgroeit heeft enkele voorbeeldige snelle groeiers bereid gevonden om als ambassadeur op te treden. Naast mentorschap hebben zij meer rollen. Zo vertegenwoordigen zij als ondernemer nlgroeit en zijn ze vaak aanwezig bij events, zoals de Nationale Groeimasterclass.

Wat is het verschil tussen een mentor en een coach?
Technisch gezien is een mentor iemand ‘die het al een keer zelf’ heeft gedaan. Dus een ondernemer die een groeiend bedrijf heeft geleid. Hij of zij heeft veelal ook met dezelfde uitdagingen geworsteld. Een coach is iemand die je – niet noodzakelijk uit eigen ervaring - naar het juiste antwoord leidt. 

Kan ik me als groeicoach of groeiadviseur aanmelden?
Graag! Stuur een verzoek naar Jose de Bruijn via info@nlgroeit.nl en zij neemt contact met je op. Een screening op geschiktheid is onderdeel van de toelatingsprocedure. Hier tref je meer informatie of je voldoet aan de criteria.

Kan onze opleiding of event ook op nlgroeit.nl worden geplaatst?
Graag! Stuur een verzoek naar Jose de Bruijn via info@nlgroeit.nl en zij neemt contact met je op. Een screening op geschiktheid is onderdeel van de toelatingsprocedure. Hier tref je de criteria voor leeraanbod en evenementen.

Hoe houden jullie mij op de hoogte als ik mijn e-mailadres achter laat?
We sturen je regelmatig een e-mail met updates over events, informatie, nieuws en uitbreidingen van het platform. Uiteraard zijn al deze updates gerelateerd aan groei en zijn ze zo goed mogelijk afgestemd op jouw behoeften. Beschouw de e-mail als je regelmatige ‘dose of growth’. Je kunt je natuurlijk altijd uitschrijven, maar het is handig om op de hoogte te zijn over alles wat met groeien te maken heeft.

Waarom hebben EZ, NLevator en de Kamer van Koophandel het nlgroeit-programma gelanceerd?
Nederland heeft te weinig groeiers. Groeibedrijven zijn van groot economische belang voor Nederland. Daarnaast geldt dat groeien te leren is.

Wat is NLevator? 
NLevator is een stichting waarbij meer dan 75 partijen betrokken zijn. Al deze partijen hebben iets bieden voor groeiondernemers. Binnen de samenwerking creëren ze een overzichtelijk aanbod van onder andere workshops en trainingen. Op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken is NLevator samen met de Kamer van Koophandel partner in de publiek-private samenwerking nlgroeit. Alle activiteiten van NLevator zijn volledig ondergebracht in het nlgroeit-programma.

Wat is NL2025? 
NL2025 is een beweging van nu 80 mensen – aanjagers - uit allerlei disciplines(sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs). Deze aanjagers zetten zich in voor een beter Nederland. Daarbij richten zij zich met name op de thema’s onderwijs, vitale samenleving en duurzame groei.